Itt az új lista a leggazdagabb magyarokról, „Mészáros Lőrinc” már az ötödik

Az ország milliárdosainak vagyonát rangsoroló jelentés szerint a mezőnyt 2011 óta megszakítás nélkül Csányi Sándor vezeti, az OTP Bank vezetőjének vagyona egy esztendő alatt 60 milliárd forinttal, 260 milliárdra nőtt.

A második helyen álló, elsősorban műtrágyában utazó Bige László 200 milliárd, a harmadik helyezett Gattyán György 180 milliárd, míg a negyedik Demján Sándor 160 milliárd forinton csücsül.

A legnagyobb ugrás azonban természetesen „Mészáros Lőrincé”. A felcsúti polgármester és Orbán-haver a tavalyi 31. helyről idén az ötödikre lépett előre, becsült vagyona egy év leforgása alatt csaknem

százmilliárd forinttal gyarapodott:

23 milliárdról 120 milliárdra nőtt.

A listán szereplők összvagyona az idén megközelítette a 3380 milliárd forintot. Ez csaknem hatszázmilliárddal haladja meg az egy évvel korábbit.

Az idei listán hét új szereplő jelent meg. Ők az ingatlanfejlesztéstől a kommunikációig a gazdaság legkülönbözőbb területeit képviselik: Fülöp Gábor (77. hely) a mezőgazdaságban, Fazekas Zsolt (87. hely) a kereskedelemben, Barkász Sándor (94. hely) a mélyépítésben, Kuna Tibor (97. hely) a kommunikációban, Gerendai Károly (98. hely) a szórakoztatóiparban, Fülöp László (99. hely) a környezetvédelmi iparban, Kovács Attila (100. hely) az ingatlanfejlesztésben érdekelt.

A legbefolyásosabb magyar – akárcsak tavaly – , idén is Orbán Viktor.

A másodikon Csányi Sándor, a harmadikon pedig Lázár János kancelláriaminiszter végzett. Az első tízben Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó, Matolcsy György jegybankelnök, Andy Vajna, a TV2 tulajdonosa, a szintén a miniszterelnök barátjaként emlegetett vállalkozó, Garancsi István,

„Mészáros Lőrinc”,

Varga Mihály gazdasági miniszter és Rogán Antal kapott még helyet – olvasható a Napi.hu gondozásában megjelent kiadványban.

Valódi Hírek