A CEU mellett, Orbánék ellen tüntetnek a szabad oktatás hívei

Tüntetést szervez a CEU mellett vasárnap délutánra az Oktatási Szabadságot csoport a Facebookon. A társaság magyar és külföldi diákokból, hallgatókból, oktatókból és támogatókból áll.

„A Fidesz törvénymódosítási javaslata közvetlenül 28 intézményt támad. Ugyan a módosítás kifejezetten a Közép-európai Egyetemet (CEU) fenyegeti, ez az összes magyar egyetem, az összes magyar akadémikus ügye” – hívják fel a figyelmet a szervezők, akik szerint támadás zajlik a magyarországi tanszabadság ellen és az egyetemi autonómia ellen,

és a CEU eltávolítása csak a kezdet.”

Forrás: Facebook

„A támadás egyszerre irányul az egyetemi autonómia és a szabad oktatás ellen. Egyszerre támadják a szabad és demokratikus eszméket és vitákat Magyarországon és más országok között” – figyelmeztetnek.

A gyülekező a Corvinus Egyetem előtt lesz vasárnap délután ötkor, a résztvevők onnan vonulnak az ELTE és a CEU felé, majd a Kossuth téren fejeződik be a menet.

Mint megírtuk, a Fidesz erkölcsi felhőkoracolója, Kovács Zoltán szóvivő tegnap alaposan kioktatta az amerikai külügyet, amely mély aggodalmát fejezte ki az egyetemet érő támadás miatt.

Az ostoba és primitív bosszúhadjárat ellen a világ legjobb közgazdásai is tiltakoznak.

 

Valódi Hírek