Betelt a pohár: Méretes tüntetést szerveznek Pintérék minisztériuma elé

Két demonstrációt is meghirdetettek. Az OKA a tüntetés mellett mással is készül.

Az Országos Közös Akaratnál betelt a pohár: tüntetést és virrasztást is hirdettek a gyermekek védelmében.

Botrány után tüntetés lesz az OKA szervezésében

Botrány! Vagy a kampány miatt, vagy azért mert soha nem gondolták komolyan, de a Fidesz az illetékes parlamenti bizottságban levette napirendről a gyermekvédelem ügyét – írták lapunkhoz eljuttatott közleményükben.

A ped0filbotrány a kormánypártokra égett, de ebből sem hajlandóak tanulni, talán azt remélik, hogy már minden el van felejtve – tették hozzá a szervezők.

„Nincs elfelejtve és addig nem nyugszunk, amíg nem kap több és jobb védelmet minden gyermek Magyarországon!”

– jelentették ki. Egyúttal hozzátették: tüntetést szerveznek 2024. április 27-én 17 órától a gyermekvédelemben, így a ped0filbotrányban is illetékes Belügyminisztérium elé.

Az eseményről bővebben >>ITT<< tájékozódhatsz.

A tüntetés közben virrasztást is tartanak az OKA szervezői

Az áldozatok emlékére közös virrasztást is szerveznek a Sándor-palota előtt 2024. április 26-28. Mint írták, számos programmal készülnek, amelyekkel a gyermekek helyzetére és a gyermekvédelem áldatlan állapotára szeretnék felhívni a figyelmet.

Az eseményről >>ITT<< találsz bővebb információt.

Leszavazták az ellenzéki javaslatokat

Megírtuk, hogy április 16-án a Fidesz nemet mondott a DK határozati javaslatára, amely vizsgálóbizottságot hozott volna létre az állami és egyházi intézményekben gyermekek ellen elkövetett sze*uális bűncselekmények kivizsgálására. Valamint nemet mondott az ellenzéki frakciók közös határozati javaslatára is.

Utóbbi gyermekközpontú költségvetést, a gyermekvédelmi rendszer átalakítását és a gyermekjogok kiterjesztését követelte volna a kormánytól.

A Demokratikus Koalíció szerint

a Fidesz a gyermekek helyett az orbáni ped0filhálózatot védelmezi.

Valódi Hírek