Betelt a pohár: A minisztérium elé vonultak a dühös tüntetők (+videó)

Bérpapírjaikat is elvitték az államtitkárnak.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium elé vonultak a felsőoktatási dolgozók, hogy személyesen tárgyaljanak az államtitkárral.

A négy megmaradt állami egyetem,

nyílt levélben fogalmazta meg a bérköveteléseit, amelyet 3000 dolgozó írt alá

– írta beszámolójában a 444.hu.

Kapcsolódó: Orbán minisztere előállt a farbával: Jön a megtorlás, bekebelezi az intézményeket a Fidesz-kormány

Hankó Balázs államtitkár szerda este a parlamentben azt közölte, nem annyit keresnek a felsőoktatási dolgozók, amennyit állítanak, ezért valamennyi demonstráló a bérpapírjával érkezett meg a tüntetésre. Az államtitkár végül fogadta a szakszervezeti képviselőket egy 45 perces egyeztetés keretében, amelyet a jövő héten folytatnak.

„Megalázó a dolgozóknak ennyiért bemenni dolgozni. Én úgy látom, hogy itt nagyon sokan kvázi hobbiból, vagy mély elköteleződésből csinálják, mert annyira szeretnek oktatni, vagy hisznek a tudományban. Majdnem mindenki, akit én ismerek, és tanársegéd adjunktus, de még sokszor a docensek is, valamilyen mellékállásból élnek.

Ez szerintem emberileg fenntarthatatlan.

Olyan szintű egészségkárosodást, stresszt okoz évek alatt, főleg azoknál, akik kisgyereket nevelnek, vagy más gondoskodó munkát végeznek családon belül, hogy az tovább már nem fenntartható”

mondta a Mércének az egyetemi dolgozók jelenlegi helyzetével kapcsolatban az ELTE Társadalomtudományi Karának tanársegédje a helyszínen.

Videó:

Valódi Hírek