Áll a bál: Hebeg-habog Varga Mihály, miután az OTP-vezér kiosztotta az Orbán-kormányt

Varga Mihály magyarázkodik az orbáni gazdaságpolitika csúfos bukása miatt.

Az OTP elnöke szerint nem teljesül a kormány által kitűzött gazdasági „növekedés”

Megírtuk, hogy Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató a Portfolio Economic Forum című konferenciáján élesen bírálta a magyar kormány elhibázott gazdaságpolitikáját.

„Nincs még egy olyan ország Közép-Kelet-Európában, ahol a kormány olyan aktívan avatkozna be a bankszektor életébe, mint Magyarországon. A bankszektor az extraterhek és az alacsony jövedelmezőség mellett is jelentős részt vállalt a magyar gazdaság és az állam finanszírozásában”

– jelentette ki.

Hozzátette, a kormány kiszámíthatatlan környezetet teremtett. Úgy látja, a szektor terhei magasak, az ágazatok közül a bankszektor jár a legrosszabbul. Nemcsak azt kifogásolta, hogy olyan adókat „kaptak a nyakukba”, amilyeneket más nem, hanem különösen azt, hogy az adó bevezetésekor elhangzott ígéret nem teljesül – ezzel utalt az extraprofitadó kivezetésének ígéretére.

Csányi Sándor Nagy Márton nemzetgazdasági miniszternek is üzent, amikor úgy fogalmazott: a várt növekedés nem teljesül, a növekedésért felelős miniszter mégis egy külön tárcát kap (!).

Varga Mihály kínosan magyarázkodik az OTP-vezért kijelentései után

„A várakozásunk, hogy a kamatkörnyezet gyorsabban javul, nem következett be. Ez pedig a költségvetés terheit magas szinten tartja, szükség van az adóbevetelre. Ez ilyen egyszerű.

Türelmet kérünk! A következő évek már arról szólhatnak, hogy a teher csökkenni fog”

– magyarázta Varga Mihály pénzügyminiszter az atv.hu-nak, aki ezzel Csányi Sándor kritikáira „reagált”.

Kapcsolódó:

Mi folyik itt? Lerántották a leplet Nagy Márton „nagy” béremeléséről

Elszakadt a cérna: Az OTP-vezér durván nekiment Nagy Mártonnak

Erre mit mondanak Nagy Mártonék? Lesújtó adatok érkeztek a magyar iparról

Valódi Hírek