Indul a leszámolás? Lázár János bejelentette, hol lesz Magyarország új fővárosa

A fideszes kór terjed: Lzázár János Debrecen fővárossá alakításáról döntött, hogy Budapestet büntesse.

Lázár János Debrecen fővárossá minősítéséről álmodozik

Hétfőn írtuk meg, hogy egy féltve őrzött hangfelvétel buktatta le Lázár Jánost. A beszélgetés alapján az akkori Miniszterelnökséget vezető miniszter kérése volt, hogy az RTL-nek magyar vezetése legyen. A botrány kapcsán a csatorna függetlensége megkérdőjelezhetővé vált.

Míg Orbán Viktor az EU-csúcson portyázik Brüsszelben, addig az építési és beruházási miniszterré avanzsálódott politikus haverja az ÉKM–Debrecen csúcson mondott nagyokat. Lázár beszámolója szerint megbeszélték, hogy 2026 és 2030 között mivel tudnának hozzájárulni a város további fejlesztéséhez.

Ugyanakkor nem titkolt terv az sem, hogy Debrecent a nemzet társfővárosává tegyék.

„Úgy akarjuk a várost újraszervezni a debreceniekkel közösen, hogy a dinamikus gazdasági növekedés ne terhelje a városiak életminőségét. Abban vagyunk érdekeltek, hogy a debreceniek jobban és jobb körülmények között élhessenek”

– írta Lázár.

Lázár János így dicsőítette a kőfideszes Debrecen vezetését

Az Orbán-kormány még 2022-ben jelentette be, hogy a kínai Contemporary Amperex Technology Limited (CATL) Debrecenben épít gyárát. Az akkumulátorgyár-építés körüli sorozatos botrányok ellenére Orbánék azóta is kitartnak a gigaberuházás mellett, sőt milliárdokkal támogatják annak terjeszkedését.

(Lázár János/Facebook)

Kapcsolódó cikkünk:

Féltve őrzött hangfelvétel buktatta le Lázár Jánost: Durva hatalomátadásra adott parancsot a miniszter

Valódi Hírek