Megkongatta a vészharangot a szakértő: Orbán Viktorék elpusztítják Magyarországot az akkumulátorgyáraikkal

Magyarországon nincs semmi, ami az akkumulátorgyártáshoz szükséges – figyelmeztetett Győrffy Dóra.

Ezer sebből vérzik az Orbán-kormány akkumulátorgyár-mániája

Győrffy Dóra közgazdász Rákosi Mátyás „vas és acél országa” tervéhez hasonlította az Orbán-kormány akkumulátorgyárakkal kapcsolatos ámokfutását.

A Harvard egyetem professzora Veiszer Alinda műsorában arról beszélt, hogy az elektromos autók számának növekedése jóval elmarad az évekkel korábban prognosztizálttól, és bár szükség van akkumulátorra, ugyanakkor ebből nem következik az, hogy Magyarországon kellene ezeket előállítani, főleg nem a világon a harmadik legtöbbet, ahogy azt Orbán Viktorék megálmodták.

„Magyarországon nincs semmi, ami az akkumulátorgyártáshoz szükséges.

  • Nincs technológia,
  • az energiát importáljuk,
  • ráadásul Oroszországból, ami miatt állandóan fennáll a veszély, hogy szankciók lesznek.

– mutatott rá a szakember.

Bajba került a gazdaság is

Győrffy Dóra elmondta, Svédországban megvan az innováció, ugyanis egy új akkumulátort találtak ki, továbbá a munkaerőn kívül minden más is adott, hiszen gazdasági értelemben is a világ egyik legfejlettebb országáról van szó.

Felhívta a figyelmet a lépték fogalmára is. Győrffy szerint ugyanis teljességgel abszurd, hogy egy ilyen kis országba, mint Magyarország idehozzanak egy ilyen mértékű iparágat. Mindezt ráadásul úgy, hogy a magyar miniszterelnök elképzelése szerint Kína és az USA után hazánkban állítanák elő a legtöbb akkumulátort.

„A költségvetésből már 1500 milliárdot költöttek erre a területre”

– jegyezte meg.

Jelezzük,

a magyar kormány elképzelése teljes képtelenség.

Az Egyesült Államok népessége cirka 333 millió fő, területe pedig mintegy 10 millió négyzetkilométer. Kína pedig a világ legnagyobb országa, amelynek népessége a 2022-es adatok szerint 1,412 milliárd fő. Ám még ezekben az országokban is többnyire sivatagokba vagy lakatlan területekre húzzák fel ezeket a gyárakat. Orbán Viktorék azonban nem így tesznek, ők teleépítik egész Magyarországot a kínai akkumulátorgyárakkal, amellyel súlyosan veszélyeztetik a környezet, valamint az emberek biztonságát is.

Orbán Viktorék gondolkodása egész egyszerűen primitív

„Közgazdászként az a kérdés, hogy a közjó érdekében mi az a mód, amivel a lehető legjobban el lehet költeni az adófizetők pénzét, és ez biztos, hogy nem az”

– emelte ki Győrffy Dóra, hozzátéve, szerinte nagyobb megtérüléssel, hozzáadott értékkel járó tevékenységeket is lehetne támogatni, illetve az állam feladata (lenne) ezeket a körülményeket megteremteni.

Problémának tartja, hogy nem készültek valódi hatástanulmányok, hogy tudnák, mennyi idő múlva terül meg a „befektetés”.

„A gondolkodás pedig egyszerűen primitív, alapvető kérdésfelvetések hiányoznak”

– jelentette ki, majd jelezte: ő úgy látja, amikor semmilyen fék és ellensúly nincs már, akkor egy ember őrült ötlete alapján születnek rossz döntések.

Rendre beszámolunk a magyar kormány akkumulátorokkal kapcsolatos elhibázott stratégiájáról. Mint ismert, az Orbán-kormány mindent erre a lapra tett fel, és képtelenek arra, hogy belássák a tévedésüket. Beszámoltunk róla, hogy több haláleset is történt a magyarországi gyárakban, emellett számos szakértő jelezte félelmeit, azzal kapcsolatban is, hogy Magyarországon nem áll rendelkezésre az iparághoz szükséges vízbázis sem.

Ráadásul valamennyi érintett településen élénk tiltakozásokba fogtak a lakosok, akik nem szeretnék, hogy környezetszennyező kínai akkumulátorgyárakat húzzanak fel a lakóhelyükre Orbán Viktorék. Többek felvetették:

miért nem Felcsúton építik fel ezeket a gyárakat?

Kapcsolódó:

Lincshangulat Hevesen: Kitört a botrány, miután a fideszes polgármester átverte az embereket a veszélyes gyárral

Kiderült: Titokban terjeszkedik Orbánék debreceni szörnye, mindent bekebelez a kínai cég akkumulátorgyára

Csomagolhatnak a lakók? Viharfelhők gyülekeznek Debrecenben egy gigaprojekt miatt (+videó)

Óriási botrány: A csatornába engedte a szennyvizet a kínai cég Debrecenben

Forrnak az indulatok: Nekimentek a civilek a kormányhivatalnak a gödi Samsung-gyár miatt

Kitört a botrány Sóskúton: Veszélyben a település az Orbán-kormány akkumulátorgyárai miatt (+videó)

Ez rettenetes: 88 tonna magzatkárosító oldószer került Gödön a levegőbe

Valódi Hírek