FRISS: Kirúgták a MÁV-HÉV vezérigazgatóját a járatritkítós botrány után

Itt a vége.

Elbocsátotta a fenntartó Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) a fővárosi agglomeráció elővárosi vonatait működtető MÁV-HÉV Zrt. vezérigazgatóját, Nagy Gábort – tudatta csütörtök délutáni közleményében a MÁV.

„A mai nappal távozik posztjáról Nagy Gábor, a MÁV-HÉV Zrt. vezérigazgatója, akinek helyét Pál László veszi át. Pál László tapasztalt kötöttpályás szakember, aki a HÉV-et is jól ismeri, hiszen a közszolgáltató vállalat egykori, állami tulajdonba való visszakerülését követően ő volt annak első vezérigazgatója és közel két esztendőn keresztül irányította már a társaságot.

A közös megegyezéssel történő vezetőváltás része annak az integrációs folyamatnak, amely során egyesül a MÁV-START, A Volánbusz és a MÁV-HÉV, hogy a jövő év elejétől immár MÁV Személyszállítási Zrt.-ként folytassa tevékenységét.”

– írta a MÁV a Telexnek küldött közleményében.

Nagy Gábor kirúgásának hátterében az a sajtónak kiszivárgott dokumentum áll, ami durva járatcsökkentést írt elő a gödöllői, csepeli és ráckevei HÉV-vonalakon, és amelyről a Nyugati Fény is beszámolt kedden.

Lázár János a HÉV-ek járatritkításáról szóló tervek kiszivárgása után szerdán éktelen haragra gerjedt és miniszterhez méltatlan stílusú kirohanást tett, amelyről >>ITT<< írtunk.

Valódi Hírek