Fél nappal Sallai Nóra kisfia halála után szólalt meg a szakember a színésznő állapotáról

A megrendítő tragédia ellenére is van esély Sallai Nóra felépülésére; új hírek jöttek az állapota kapcsán.

Továbbra is az intenzív osztályon kezelik a súlyos balesetet szenvedett színésznőt. Hétfőn érkezett hír a felfoghatatlan tragédiáról, Sallai Nóra ötéves kisfia életét vesztette a kórházban. Szegedi László főápolót kérdezte a borsonline.hu arról, hogy mi várhat a következő időszakban a színésznőre az intenzív osztályon, mely időszak a legkritikusabb számára.

Tíz nap telt el a tragikus baleset óta, de Sallai Nóra állapota nem javult

A szakember elmondta, hogy az intenzív terápiás osztályon a légzési, keringési életfunkciókat tartják fenn.

„Szükség esetén becsövezzük a mellkast a kialakult légmell vagy folyadékgyülem miatt. Folyamatos a vérvétel, a sav–bázis háztartás fenntartása.

Ilyen súlyos baleset esetén az első hét, majd az ezt követő harminc nap kritikus időszak.

A tartós lélegeztetéshez szükséges a trachea intubációja, amelyet leggyakrabban narkózisban, izomlazítás után végzünk”

– mondta a szakember.

Szegedi László azt is hozzátette, hogy Sallai Nóra lélegeztetőgépen van, a lélegeztetésnek valószínűleg lesznek szövődményei, de

„az előzmények ismeretében, és a híradásokból értesülve azt lehet tudni, hogy további műtétek várnak a művésznőre, valószínűleg marad a gépi lélegeztetés, még akkor is, ha annak valószínűleg szövődményei is lesznek,

elsődleges az emberélet”

– hangsúlyozta.

Folyamatos megfigyelés alatt tartják a színésznőt

Szegedi felhívta a figyelmet, hogy a beteg ez idő alatt folyamatos észlelést, intenzív megfigyelést igényel.

A tubus átjárhatóságának és pozíciójának ellenőrzése, a tüdők feletti hallgatózás, a beteg színe, körmei, bőre, általános állapota, eszmélete, tudata és viselkedése értékes támpontot adnak számunkra. A vitális paraméterek folyamatos mérése, invazív vérnyomásmérés, CVP mérés, a folyamatos kapnográfia és EKG monitorozás kiemelt jelentőségű”

– sorolta, hozzátéve, hogy mindent megtesznek Sallai Nóra felépüléséért.

Elmondta, hogy

„a hazai kórházakban az intenzív osztályok műszerezettsége, felszerelése, az orvosok, ápolók szakmai tudása valóban világszínvonalú,

minden esély megvan a felépülésre

– hangsúlyozta a szakember.

Sallai Nóra családi látogatásról indult haza kisfia társaságában

A baleset Alsónémediben történt szeptember 27-én.

A 44 éves színésznő és ötéves gyermeke egy családi látogatásról tartott hazafelé,

amikor megtörtént a szörnyű baleset. A Haraszti útra kanyarodtak ki autójukkal, amikor egy BMW hatalmas sebességgel – értesülések szerint 130 km/órával – beléjük csapódott.

A színésznő autója felborult és összeroncsolódott. A BMW-ben egy 18 éves és egy 21 éves fiatal utazott. A borzalmas pillanatokról felvétel is készült, amit egy autós fedélzeti kamerája rögzített – foglalta.

A kisfiút a helyszínen újra kellett éleszteni, édesanyját is válságos állapotban mentették ki az összeroncsolódott autóból. Mindkettejüket életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Puskás Peti kikelt azok ellen, akik közlekedési balesetet okoznak

A Jóban-rosszban színésznője, Sallai Nóra ötéves kisfiáért egy ország imádkozott több mint egy hétig, ám Bende életét nem tudták megmenteni, meghalt a kórházban. Puskás Peti a Facebookon fakadt ki.

Az ismert énekes, dalszerző azoknak üzent, akik a közlekedési szabályokat be nem tartva balesetet, nem egyszer mások halálát okozzák. Puskás nyomatékosította: ezzel emberek életét teszik tönkre a felelőtlen, önző ámokfutók, akik nem egyszer az ismert emberek közül kerülnek ki.

Valódi Hírek