Súlyos részletek derültek ki Matthew Perry haláláról: Börtönre ítélték a Jóbarátok sztárjának orvosát

A korábbi ítélethirdetéskor 10 éves börtönbüntetést kértek rá.

Bűnösnek vallotta magát a bíróságon Matthew Perry orvosa

Bűnösnek vallotta magát az az orvos, aki a bírósági dokumentumok szerint több ezer dollár értékű ketaminnal látta el Matthew Perryt, aki a Jóbarátok című sorozatban alakította Chandler Binget. Az információk szerint ez okozta a színész halálát – írta a Sky News.

Dr. Mark Chavez szerdán

beismerő vallomást tett a Los Angeles-i bíróságon.

Mint ismert, a világhírű színészt 2023. október 28-án a Los Angeles-i otthonában találták meg holtan. A bírósági iratok szerint Perry naponta hatszor-nyolcszor használt ketamint a halála előtt.

Dr. Mark Chavez / Forrás: AP

Öt embert vádoltak meg a színész halála miatt

Összesen öt személyt vádoltak meg Matthew Perry halála miatt: orvosán kívül a színész személyi asszisztensét, Kenneth Iwamasát, egy másik orvost, Salvador Plasenciát, akit „Dr. P”-ként neveztek meg, valamint a színész egy Eric Fleming nevű ismerősét és Jasveen Sanghát, akit „ketaminkirálynő”-ként említettek a bírósági iratokban.

Chavez a harmadik személy, aki bűnösnek vallotta magát Perry halálának ügyben. A bírósággal való együttműködésük okén hármójuknak enyhébb büntetést ajánlottak fel. A bíróság leginkább a másik orvosra és Sanghára összpontosít az ügyben.

Salvador Plasenciát azzal vádolják, hogy illegálisan adott el ketamint Perrynek a halála előtti hónapban, míg Sangha állítólag az a díler, aki a halálos adagot eladta a színésznek. Mindketten ártatlannak vallották magukat és várják a tárgyalást.

Chavez az április 2-i ítélethirdetéskor akár 10 éves börtönbüntetésre is számíthat, a vádalku, valamint az ügyészekkel való együttműködése miatt feltehetően kevesebb büntetésre számíthat.

(news.sky.com / hvg.hu nyomán)