Mi lesz ennek a vége? Rendőrségi nyomozás indult Koltay András, az NMHH vezére ellen

Koltay András „másodállása” miatt nyomoznak.

Feljelentésként értékelte Vadai Ágnes a Mathias Corvinus Collegium (MCC) fizetéseire vonatkozó írásbeli kérdéseit Polt Péter legfőbb ügyész csütörtökön.

Állást állásra halmoz az újfent MCC-s Koltay András

A Demokratikus Koalíció parlamenti képviselője azt követően fordult Polthoz, hogy a Direkt36 oknyomozó portál kiderítette: Koltay András az MCC-ben is dolgozik.

Beszámoltunk arról, hogy Koltay András a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Médiatanács elnöke is, ám úgy érezte, kell még egy félállás a Mathias Corvinus Collegiumban (MCC).

A médiahatósági vezetőjeként a fizetése a legutóbb, 2022-ben megjelent

információk szerint elérheti a havi bruttó 4,8 millió forintot.

Emellett két egyetemen tanít, valamint kuratóriumi tag egy parlament által létrehozott alapítványban. Ezekben a pozíciókban a vagyonbevallásában szereplő adatok szerint 1,2 és 2,5 millió forint közötti bruttó havi díjazásban részesül.

Ezzel azonban még nincs vége az állásoknak és az ezért járó fizetéseknek. Koltay ugyanis a kormányközeli, adófizetői pénzekkel kitömött Mathias Corvinus Collegiumban (MCC) is dolgozik,

a Szólásszabadság Műhely nevű szervezeti egység vezetőjeként.

Koltay jelenléte az MCC-ben észrevehetetlen

Megírtuk, hogy

Koltay jelenléte szinte érzékelhetetlen volt az MCC-nél.

A 2023-as adatok alapján a műhelynek abban az évben

nem volt rajta kívül egyetlen tagja vagy munkatársa sem.

Az oknyomozó portál cikkéből kiderült, hogy Koltay ugyanakkor az MCC szerint előadóként jelen volt harminckét rendezvényen. Ezek közül kettőt szervezett az MCC, az nem világos, hogy a többin milyen minőségében vett részt.

Koltay a lap megkeresésére nem reagált, így nem derült ki, hogy az NMHH-s és a többi állása mellett hogyan látott el feladatokat az MCC-n.

Több diák is a portál kérdéséből értesült egyáltalán arról, hogy Koltaynak köze van az MCC-hez.

Vadai arra szeretett volna választ kapni, hogy

„Valóban olyan kifizetések vannak az MCC-nél, amik mögött nincsen teljesítés?”

Polt azonban a kérdést feljelentésként értékelte, továbbította is a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodájának, azonban nem válaszolt rá.

Valódi Hírek