Mi a kín folyik itt? Orbán háttérembere újabb helyen tűnt fel, és rögtön nagyot markolt

A médiahatóság elnöke, Koltay András az MCC-ben is dolgozik.

Koltay András a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Médiatanács elnöke is, ám úgy érezte, kell még egy félállás a Mathias Corvinus Collegiumban (MCC) – írta meg szerdán a Direkt36.

Állást állásra halmoz az újfent MCC-s Koltay András

A médiahatósági vezetőjeként a fizetése a legutóbb, 2022-ben megjelent

információk szerint elérheti a havi bruttó 4,8 millió forintot.

Emellett két egyetemen tanít, valamint kuratóriumi tag egy parlament által létrehozott alapítványban. Ezekben a pozíciókban a vagyonbevallásában szereplő adatok szerint 1,2 és 2,5 millió forint közötti bruttó havi díjazásban részesül.

Ezzel azonban még nincs vége az állásoknak és az ezért járó fizetéseknek. Koltay ugyanis a kormányközeli, adófizetői pénzekkel kitömött Mathias Corvinus Collegiumban (MCC) is dolgozik,

a Szólásszabadság Műhely nevű szervezeti egység vezetőjeként.

Havi egymillió a Mathias Corvinus Collegiumból is megvan Koltaynak

Az oknyomozó portál birtokába jutott, 2023-as bérezési adatokkal kapcsolatos dokumentumok szerint a műhely éves bérköltsége – adókkal és járulékokkal együtt – 12 millió forint volt, miközben

Koltay a szervezet egyetlen munkatársa.

Az iratok szerint Koltay félállásban tevékenykedik, vagyis heti 20 órás dolgozóként van nyilvántartva.

A portál birtokába került belső nyilvántartás alapján Koltay András a műhely vezetőjeként nem szakadt bele a munkába. A tavalyi iratok szerint a műhelynek 2023-ban nemcsak más munkatársa nem volt, de műhelytagja sem, vagyis olyan korábbi MCC-s hallgatója, aki ott kutatásokat végzett volna.

Valódi Hírek