Mi lesz ebből? Semjén Zsolt megszólalt a nemi erőszakkal gyanúsított katolikus papról

Vadai Ágnes, a DK képviselője szegezte a kérdést a miniszterelnök-helyettesnek.

Ahelyett, hogy a kormányzat mindent megtenne, hogy a gyermekek ellen elkövetett nemi jellegű bűncselekményeket megelőzze – egyházi berkekben is – , ahelyett, hogy nem barátkoznának kétes hátterű személyekkel,

a kormányzati szereplők inkább kiosztják a képviselőt, aki kérdezni mer.

Semjén Zsolt szerint Vadai Ágnesnél fixálódott a katolikus papok nemi vonzalmának kérdése.

Vadai Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek: Csak az igazat!

„Csak az igazat! – Hány alkalommal járt ön azon a tanyán – akár egyedül, akár másokkal –, amelyet korábban R. Gábor, pedofil bűncselekmények elkövetésével megvádolt és ezért büntetőeljárás alá vont volt katolikus lelkipásztor is működtetett”

– tette fel a kérdést Vadai Ágnes.

Kérdésének kiindulópontja az volt, hogy a Válasz Online vonatkozó cikkében azt írta, hogy a nemrég bíróság elé állított Rónaszéki Gábor nem egyszerű explébános. Legendás volt barátsága Kuminetz Gézával, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jelenlegi rektorával.

Sokan tudni vélték, hogy a két pap közös „relaxációs” tanyát tart fenn Jánoshalma határában, ahol olyan politikusvendégek is megfordultak, mint a térség fideszes parlamenti képviselője, Bányai Gábor, illetve a korábban kalocsai – majd országos listás – mandátummal rendelkező Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes – foglalta össze szeptember végi írásában a lap.

A portálnak Kuminetz Géza is megerősítette, hogy

politikusok is megfordultak tanyájukon, de „nem politikusi minőségükben”.

A cikk megemlítette Mészáros István kalocsai plébános ügyét is, aki annak ellenére a kalocsai speciális gyermekotthon fiúnövendékeinek lelki gondozója, hogy korábban molesztálási ügyben marasztalta el egy egyházi vizsgálat. Mészáros címzetes prépost, kiskunsági főesperes, az Országos Magyar Vadászkamara megyei szervezete etikai bizottságának elnöke, aki rendszeresen prédikál vadászrendezvényeken is, és szintén jó kapcsolatot ápol politikai vezetőkkel.

Semjén Zsolt a zaklató papnál járhatott? A válaszok meglehetősen kurta és furcsa

Vadai Ágnes kérdésében felidézte, hogy a Miniszterelnök-helyettesi Kabinet a cikkre úgy reagált, hogy

„Semjén Zsolt soha nem relaxált semmilyen tanyán Rónaszéki Gáborral és Kuminetz Gézával, soha nem vadászott Mészáros Istvánnal.”

Semjén Zsolt válaszát úgy kezdte, hogy Vadai Ágnes kérdése szerinte semmilyen módon sem érint kormányzati feladatot, ezért levelezgetnie sem kellene a DK képviselőjével. Azt írta:

„de mivel fixálódva van erre a (…) témára, ezért még egyszer válaszolok Kegyednek.”

Miután lekegyedezte a képviselőt, azt írta:

„Mint Kalocsa (Bács-Kiskun vármegye) korábbi, több ciklusban megválasztott országgyűlési képviselője ennek a tájnak ezer helyén megfordultam, azonban sem az én, sem akkori munkatársaim legjobb emlékezete szerint sem jártunk az említett helyen.”

Azt hozzáteszi, hogy Jánoshalmán Faddy Ottmár (1909–2002) ferences atyával járt többször mint hittanosa és ministránsa, általános iskolás korában, mert Ottmár atya jánoshalmi születésű volt.

Bese, Hatházi, Rónaszéki

Egyre több NER-közeli egyházi személyről derül ki, hogy zaklatással, pedofíliával vádolják őket vagy orgiákra járnak.

Vadai Ágnes korábban arról kérdezte Semjén Zsoltot, milyen kapcsolatban áll Bese Gergővel, a NER bukott sztárpapjával. Bese Gergőről ugyanis kiderült, hogy 4 éven át dolgozott a KDNP-nek, amelynek Semjén Zsolt az elnöke.

A miniszterelnök-helyettes akkor kikérte magának, hogy őt kérdezi az ügyben.

Persze, ne feledkezzünk meg Hatházi Róbertről sem. Megírtuk, hogy áldozatai között lehetett olyan fiatal is, aki mindössze 9 éves volt, amikor behálózta. Az egyházban nyílt titokként kezelték, hogy érsek szeretne lenni. A kecskeméti pap ráadásul anyagi elismerést is kapott „munkájáért”: a plébániájára bejegyzett egyesület 2023-ban

75 millió forintot nyert el a Kulturális és Innovációs Minisztériumtól

nemi edukációs (!) képzésre.

Vadai Ágnes arról is kérdezte Semjén Zsoltot, milyen kapcsolatot ápolt Hatházival.

A válasz röviden csak annyi volt:

„Semmilyent.”

Valódi Hírek