Elszabadult a pokol Orbán köreiben: Bese „atya” botránya után még undorítóbb dolog derült ki

Gyomorforgató, amit Hatházi Róbert plébános tett.

Hatházi Róbert kecskeméti plébánost nemrég felfüggesztették, miután kiderült, hogy évekkel korábban abuzálhatott több kiskorút, áldozatai között lehet olyan, aki akkor csak 9 éves volt – írta meg kedden a Népszava.

A Fidesz kitüntette

A történtek azután kaptak nyilvánosságot, miután

a gyermekvédelmi jelzőrendszeren két plébános is fennakadt.

Mint írták, Hatházi Róbert rendkívül nyájas természetű pap volt, köztiszteletben állt, a szülők is örültek neki, ha ő foglalkozott a gyermekekkel. Az értesülések szerint egy, immáron nagykorú fiú beszélt a történtekről a terapeutájának. Minderről tudomást szerzett az érintett egyházközösség egyik tagja, a vádakat jelezte az egyházmegye vezetésének.

A portál úgy tudja, összesen 5 áldozata volt a papnak.

Bábel Balázs érsek azonnali hatállyal felfüggesztette Hatházi Róbertet, vizsgálatot rendelt el az ügyében.

A Fidesz kitüntette, Ferenc pápa budapesti szentmiséjének a szervezésében is részt vehetett

a zaklatás miatt felfüggesztett Hatházi.

Nemi edukációt tarthatott milliókért a ped0fil pap

Áldozatai között lehetett olyan fiatal is, aki mindössze 9 éves volt, amikor behálózta. Az egyházban nyílt titokként kezelték, hogy érsek szeretne lenni. A kecskeméti pap ráadásul anyagi elismerést is kapott „munkájáért”: a plébániájára bejegyzett egyesület 2023-ban

75 millió forintot nyert el a Kulturális és Innovációs Minisztériumtól

nemi edukációs (!) képzésre.

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye a felfüggesztésen túl átfogó vizsgálatot rendelt el, Hatházi Róbert ügyét pedig már a a Nemzeti Nyomozó Irodának is elküldte kivizsgálásra a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

Ifjúsági programok helyszínén szervezte be az áldozatait

A portál úgy értesült, hogy a Hatházi Róbert által elkövetett nemi visszaélések egy része Homokkomáromban történt, a Nyolc Boldogság Közösség rendezvényén.

Ezen a helyszínen számos ifjúsági programot tartanak,

például lelkigyakorlatokat különféle témákban, köztük hivatástisztázó lelkigyakorlatokat fiataloknak. De tartanak itt nyári ifjúsági tábort, az úgynevezett Tábor-Hegyi Napokat. Fogadnak plébániai, iskolai, valamint különböző lelkiségi mozgalmakhoz tartozó csoportokat is.

„Példamutató” embernek írták le

Hatházi Róbert személye a fideszes kapcsolatok miatt is figyelemre méltó.

A melegpartijaival a napokban lebukott Bese Gergőhöz hasonlóan ő is a kormánypártok elkötelezett embere volt a katolikus egyházon belül, aki

igencsak szívélyes viszonyt ápol fideszes politikusokkal,

így aztán az egyházra gyakorolt állami és pártbefolyás egyik arcává vált. A plébános és a kormánypárti politikusok szoros kapcsolatáról számos közös fotó is tanúskodik.

Egy, a Facebookon fellelhető képen Hatházi Róbert illusztris társaságban szerepel: balról az első Font Sándor Fidesz–KDNP-s országgyűlési képviselő, középen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára , Salacz László Fidesz–KDNP-s országgyűlési képviselő éppen beszél látható. A jobb szélen pedig a képet közzétevő Szeberényi Gyula Tamás, szintén Fidesz–KDNP-s országgyűlési képviselő lelhető fel.

Balról az első Font Sándor Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő, középen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Salacz László Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő| Forrás: Szeberényi Gyula Tamás, Facebook Soltész Miklós államtitkár (balra) és Hatházi Róbert Soltész Miklós államtitkár (balra) és Hatházi Róbert | Forrás: Szeberényi Gyula Tamás, Facebook Balról jobbra a szereplők: Salacz László, Hatházi Róbert, Engert Jakabné, Kecskemét Fidesz-KDNP-s alpolgármestere, valamint Szamler László, Kecskemét 5-ös számú választókerületében a kormánypárt színeiben megválasztott önkormányzati képviselő Balról jobbra a szereplők: Salacz László, Hatházi Róbert, Engert Jakabné, Kecskemét Fidesz-KDNP-s alpolgármestere, valamint Szamler László, Kecskemét 5-ös számú választókerületében a kormánypárt színeiben megválasztott önkormányzati képviselő | Forrás: Szamler László / Facebook Forrás: Szamler László, Facebook Hatházi Róbert balról a második. Balról az első Font Sándor Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő, középen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Salacz László Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő Hatházi Róbert balról a második. Balról az első Font Sándor Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő, középen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Salacz László Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő | Forrás: Szeberényi Gyula Tamás, Facebook

Balról az első Font Sándor Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő, középen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Salacz László Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő
Fotó: Szeberényi Gyula Tamás / Facebook

Kecskemét fideszes városvezetése is kitüntette

2017-ben, az akkor is kormánypárti vezetésű kecskeméti

önkormányzat Ifjúság a Közösségért Díjat adott át neki.

Józsa Bálint momentumos vezető szerint Hatházi „megdolgozott” a díjért: a plébános simán

felhasználta a templomot arra, hogy fideszes kötődésű, álcivil rendezvényeket tartsanak ott.

Ha ez nem lenne elég:, a 2019-es kampányhajrában a templomban adott szót Szemereyné Pataki Klaudia fideszes polgármesternek, aki így felszólíthatta a híveket, hogy a kormánypártok jelöltjeit támogassák a választáson.

Valódi Hírek