Hezbollah-csipogók: Súlyos lehet a magyar szál, Gyurcsány a nemzetbiztonsági bizottság összehívását kezdeményezi

Be kell számoltatni a kormányt és tájékoztatni a Parlamentet a magyar szálról.

Gyurcsány Ferenc csütörtökön a gátakról jelentkezett be egy videóban, amelyben elmondta: most éppen nem az árvízi veszélyről kíván szólni, aminek kapcsán napok óta megfeszített erővel védekezik a DK és az egész ország.

„Az országba egy másik veszély is beköszöntött” – fogalmazott.

Magyar szál a Hezbollah elleni robbantásokban

A DK elnöke felelevenítette, hogy szerda óta tudni, hogy azok az eszközök, amik Hezbollah vezetők, aktivisták, tagok kezében és ruhájában felrobbantak, úgy kerültek a tulajdonosokhoz, hogy

volt egy magyar szál is az ügyben.

Valószínűleg egy közvetítő cég, amely a gyártás és az értékesítés között lehetett valahol. Ez minden bizonnyal az izraeli titkosszolgálat fedőcége volt.

Itt kezdődik az igazi nemzetbiztonsági kockázat

„Itt kezdődik az igazi baj, itt kezdődik az igazi nemzetbiztonsági kockázat a terrorfenyegetettség növekedése kapcsán” – mondta.

Emlékeztetett, hogy Izrael, Benjamin Netanjahu kormánya Orbán Viktor kormányával szövetséges viszont ápol.

Szerinte két lehetőség van:

  • Az egyik, hogy a szövetségesünk, a mi tudtunk nélkül egy olyan fedőcéget hoz létre Magyarországon, amely céget arra használ, hogy egy terrorszervezetet támadjon meg. Amely ha kiderül, akkor Magyarország is terrorcselekmények célpontja lehet. Ez nincsen rendben – nyomatékosította.
  • A másik lehetőség, ha tudott az Orbán-kormány róla, hogy az izraeli titkosszolgálat Magyarországot használja fedésként, akkor az szintén nincsen rendben, mert Gyurcsány szerint erre Magyarországnak nem lett volna szabad engedélyt adni. Ha ez kiderül, Magyarország is terrortámadás kitüntetettebb célpontja lehet – hívta fel a figyelmet.

Kapcsolódó: Gyurcsány Ferenc: Orbánék terrorhelyzetbe rángatták az országot, azonnali vizsgálatot követelünk!

Két sürgős feladat van

Az a kormány, amely állandóan arról beszél, hogy terrorfenyegetettség van Magyarországon, nem függetlenül bevándorlástól vagy iszlám radikalizmustól, ez a kormány maga nyitott utat tehetségtelenségével, nagyvonalúságával, gondatlanságával a terrorveszély növekedésének – világított rá.

Elmondta, hogy sürgősen növelni kell az ország védelmét ebben a helyzetben, az ellenzék pedig számon kell kérje a kormányt és kideríteni az igazságot.

Össze kell hívni a nemzetbiztonsági bizottságot,

be kell számoltatni a kormányt és tájékoztatni a parlamentet.

„Történt-e bármi is, ami Magyarország kitettségét, terrorfenyegetettségét növelte volna. Mert ha igaz, hogy itt operatív lépéseket tudott tenni az izraeli titkosszolgálat nálunk, akkor nagy a baj. Akkor a kormány nem jól teszi a dolgát, nem védi, hanem veszélyezteti Magyarországot. Márpedig az ellenkező a feladat, meg kell védeni az országot. Vigyázni kell egymásra, vigyázni kell a hazára” – fogalmazott Gyurcsány.

Videó:


.

Valódi Hírek