Máris befutott a válasz: Orbán táskahordozója meglepően reagált a Magyarországot bajba sodró ügyben

Kovács államtitkár Facebook-posztban ismertette az Orbán-kormány álláspontját a Hezbollah-ügyben.

Gyurcsány szerint az Orbán-kormány terroristák célpontjává tette a magyar embereket

Beszámoltunk róla, hogy éles hangú bejegyzésben reagált a felrobbant Hezbollah-csipogók ügyére Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke keményen bírálta az Orbán-kormányt, amiért az rendkívül veszélyes helyzetbe sodorta Magyaországot.

Gyurcsány Ferenc többek között jelezte: sajtóhírek szerint magyar cégen keresztül vásárolták azt a 3 ezer csipogót, amelyet a Hezbollah fegyveresei használtak, és amelyek aztán felrobbantak, valószínűleg felrobbantották azokat. Mint írta, Orbán Viktor híresen jó kapcsolatot ápol Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, de eddig még nem fordult elő olyan, hogy Magyarországot is belekeverte volna az évtizedek óta tartó véres konfliktusba.

Ezzel a döntésével a magyar embereket terroristák célpontjává tette

– hívta fel a figyelmet.

Kovács Zoltán furcsán reagált a Hezbollah-ügyre

„Magyarország vonatkozásában

nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot az úgynevezett »csipogó-ügy«”

– állította a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán a Facebook-oldalán ismertetve a kormánynak az üggyel kapcsolatos álláspontját.

Kovács Zoltán azt írta: a magyar hatóságok „meggyőződtek” arról, hogy az érintett cég egy kereskedő-közvetítő cég, nincs magyarországi gyártó- és telephelye, a bejelentett címen egy fő cégvezetője van, a hivatkozott eszközök pedig – szerinte – sohasem jártak Magyarországon.

A további vizsgálatok során a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok valamennyi érintett nemzetközi partnerszolgálattal és társszervezettel együttműködnek – magyarázta Facebookon az államtitkár.

Az MTI beszámolójában felidézte, kedden

kilencen meghaltak és csaknem háromezren megsebesültek Libanonban,

miután a Hezbollah siíta milícia által megrendelt mintegy ötezer személyhívó készülékek egyszerre detonálódtak.

Ugyanakkor emlékeztettek, hogy bár az említett készülékek a rajtuk feltüntetett logó alapján a tajvani székhelyű Gold Apollo cég termékei, a vállalat szerdán azt közölte, hogy az AP924-es típusú személyhívókat

egy budapesti székhelyű cég, a márkanév használatára licenszengedéllyel rendelkező BAC Consulting Kft. gyártja és értékesíti.

(Kovács Zoltán/Facebook/MTI korrigálva/Nyugati Fény)

Kapcsolódó:

Gyurcsány Ferenc: Orbánék terrorhelyzetbe rángatták az országot, azonnali vizsgálatot követelünk!

Valódi Hírek