Kirúgták a Bese Gergő által segített iskolaigazgatót, undorító dolgot művelt

Betelt a pohár.

Felmentette a kiskőrösi tankerület a dunavecsei iskola gyerekbántalmazással gyanúsított igazgatóját.

Augusztusban még meghosszabbították a kinevezését

L. M. kinevezését augusztusban hosszabbították meg újabb öt évvel az értelmileg akadályozott gyerekeket nevelő Duna Menti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, az EGYMI élén. Mindezt

annak ellenére, hogy akkor nyomoztak az igazgató visszaélése miatt.

Még tíz napja is szilárd volt a bizalma az illetékes tankerületnek az igazgató iránt, aki egy hónappal ezelőtt vehette át megbízólevelét a Belügyminisztériumtól, hogy 2029-ig tovább vezethesse az értelmileg akadályozott gyerekeket nevelő iskolát.

Azóta azonban megváltozott a helyzet: L. M. kirúgását most már a kiskőrösi tankerület is megerősítette. A távozását pedig a nevelőtestületi ülésen is bejelentették. A portál úgy értesült, hogy

a diákok az iskolaudvaron tapssal fogadták az igazgató bejelentését a távozásáról.

L. M. tanárként sem marad az intézményben.

Fizikailag és lelkileg bántalmazta a gyerekeket

A gyanú szerint

a fizikai és lelki bántalmazásokat értelmileg akadályozott 7–16 éves gyermekek ellen követték el.

Az iskolaigazgatóval szemben az egyik gyerek gyámja tett feljelentést. Az azóta eltelt időben a rendőrségi meghallgatásokon pedagógusok, szülők, nevelőszülők, gyámok és maguk az érintett gyerekek számoltak be sorozatosan alkalmazott fizikai erőszakról.

Valamennyien az intézmény vezetőjét nevezték meg elkövetőként.

Az igazgatót komoly pozícióba segítette Bese „atya”

A Magyar Narancs kiderítette, hogy az igazgató L. M. korábban a helyi katolikus egyházközösség világi elnöke volt, de összetűzésbe került az akkori dunavecsei plébánossal, majd menesztették tisztségéről. Értesüléseik szerint azonban L. M.

visszakapta elnöki kinevezését, méghozzá a papi szolgálataiból felfüggesztett Bese Gergőnek köszönhetően.

Az iskolaigazgató katolikus egyházban viselt tisztsége révén foglalkozik a közösség ügyeivel: például ő szervezi a dunavecsei katolikus bált. L. M. ezenkívül a Nemzeti Pedagógus Kar Bács-Kiskun megyei területi etikai bizottságának tagja.

Valódi Hírek