Megszólaltak a 24 éve meggyilkolt Till Tamás szülei: Ezt fogják tenni a fiuk holttestének előkerülése után

Megtörten nyilatkozott az édesapa, de elszántak, hogy válaszokat kapjanak kérdéseikre.

„Új életcélt tűztünk ki magunk elé” – mondta a gyászoló édesapa a Borsnak.

Till Tamás 24 évvel ezelőtt lovagolni indult a közeli vadasparkban biciklijével, de többé nem látták. Nemrég találták meg holttestét egy bajai tanya melléképületében bebetonozva. A gyermeket egy 61 éves bajai vállalkozó, W. József betonozta be egy intézeti fiatalkorú segítségével akinek sok pénzt fizetett. Azóta mindketten öngyilkosok lettek, így nem lehet tudni, mi történt pontosan a 11 éves kisfiúval.

Pár nap telt el azóta, hogy minden kétséget kizáróan bebizonyosodott, az évtizedekkel ezelőtt eltűnt kisfiú,

Till Tamás földi maradványait találták meg nemrégiben egy bajai ingatlan melléképületében bebetonozva.

Édesanyja után most megszólalt Till Tamás édesapja is. Till Mátyás új életcélja, hogy kiderítse, ki és miért gyilkolta meg fiát – összegezte pénteken a Blikk.

Szörnyű híreket kaptak

A 2000-ben eltűnt 11 éves kisfiú szülei most már tudják, hogy gyermekük már az eltűnése napján életét vesztette.

Tudomásul veszi, de elfogadni képtelen a fia halálát Till Tamás édesapja – írta a portál. A szülők az utolsó pillanatig reménykedtek benne, hogy a fiuk egyszer csak becsenget. De mára „a remény elveszett” – mondta a lapnak Till Mátyás.

A szülők egyelőre nem ismerik a nyomozás részleteit, csak arról tájékoztatták őket, hogy a rendőrség emberölés miatt indított nyomozást.

„A feleségemmel még élni szeretnénk. Mi megmaradtunk egymásnak szeretetben. Nekem már csak azért is maradnom kell még, mert ha meghalnék, nem lenne, aki Katalint ápolja. A fiunk halálát már tudomásul vesszük, mert nem tehetünk mást, de képtelenek vagyunk elfogadni”

– mondta a gyászoló édesapa.

Till Tamás szülei 24 év múltán

Till Tamás szülei 24 év múltán; kép forrása: blikk.hu

Az évtizedes szenvedés után most új célt találtak az életükben

„A feleségemmel új életcélt tűztünk ki magunk elé. Meg szeretnénk tudni, ki és miért vette el a kisfiunk életét. Mégis, kinek árthat egy 11 éves, szolid kisfiú? Nyilván senkinek. Tomi nem bántott soha senkit, mégis megölték”

– mondta a lapnak megtörten Tamás édesapja. Világossá tette, hogy most még nem szeretne arról beszélni, hogyan temetik el a gyermeküket, mert a büntetőeljárás még hosszabb ideig eltarthat.

„A gyászolást is csak akkor tudjuk megkezdeni, ha már Baján lesznek a csontok”

– mondta.

Elmondták Tamás szülei, hogy az elmúlt 24 évben nem telt el nap anélkül, hogy be ne léptek volna Tamás szobájába és mécsest is mindig gyújtottak, mert azt szerintük nem csak halott emlékére szokás – összegezte a lap.

Rengeteg szenvedést éltek át az elmúlt évtizedekben

Megírtuk: Till Tamás édesanyja 24 éven át reménykedett, hogy fiuk egyszer élve előkerülhet.

A rendőrség szeptember 3-án, kedden bejelentette: a DNS-vizsgálat kétséget kizáróan igazolta, hogy Till Tamás h0lttestét találták meg a tanyán.

A rendőrség elmondta azt is, hogy a körülmények és az előzetes igazságügyi orvosszakértői vélemény alapján a 11 éves fiú erőszakos úton vesztette életét.

Halála idegenkezűség eredménye.

Az információk alapján egy helyi vállalkozó állhatott a bűntény mögött, a rendőrség emberölés miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.

Megszólalt Tamás édesanyja

A gyermek szülei az utolsó pillanatig bíztak benne, hogy talán mégsem fiuk maradványait találták meg, és Tamás talán még életben lehet.

„Nagyon megzuhantam a hír hallatán. Valahol éreztük, de kicsikét bíztunk abban, hogy talán mégsem a fiunk lesz az. De sajnos nem így történt”

– mondta megtörten a Blikknek korábban Tillné Vörös Katalin, Tamás édesanyja. A szülőkhöz szerdán mentek ki a rendőrök, akkor tájékoztatták őket a részletekről és a nyomozás addigi eredményéről.

Emberölés miatt indítottak eljárást

A hatóság arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy emberölés gyanúja miatt indítottak eljárást.

A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a bajai gyermekotthon egykori lakói közül szolgáltatott információt a rendőrségnek egy személy. Fontos lett volna K. Pétert kihallgatniuk, ám ő 2011-ben öngyiłkosságot követett el. Az értesülések szerint ugyanakkor ő vehetett részt a holttest eltüntetésében.

Mint részletezték, a gyermekotthon lakói közül azok, akik kőművesnek és festőnek tanultak, munkát tudtak vállalni az intézmény falain kívül. K. Péter egyik társával – aki a gyermekotthon lakója volt, valamint vallomást tett – W. József nevű vállalkozónál dolgozott. Utóbbi tulajdonában állt a tanya, amely most a bűntény helyszíne. W. József egy alkalommal nem a gyermekotthonban, hanem a strandon kereste fel a fiatalokat. Dupla pénzt kínált nekik betonozásért. A vallomást tevő János nemet mondott, K. Péter azonban igent.

Utóbbi a munka közben rádöbbenhetett a bűntényre, számonkérte munkáltatóját, aki fenyegetés mellett pénzt adott a fiúnak a hallgatásért. Ez az információ Jánostól került a hatóság birtokába – fogalmaztak a sajtótájékoztatón. Megjegyezték, K. Péter egykori barátnője beszámolt arról, hogy volt párja egy nap – a megszokottól eltérően – 200 ezer forinttal tért haza.

W. József 2021-ben, 81 éves korában önkezével vetett véget az életének – tájékoztatott a hatóság.

Valódi Hírek