Megszakad a szív: Megszólalt Till Tamás édesanyja fia hoIttestének megtalálását követően

Till Tamás édesanyja 24 éven át reménykedtek, hogy fiuk egyszer élve előkerülhet.

Megírtuk, hogy augusztus elsején jelentette be a rendőrség, hogy egy bajai tanya melléképületében h0lttestet találtak a beton alá temetve, amelyről jó okkal feltételezték, hogy a 24 évvel ezelőtt eltűnt Till Tamásé lehet. A holttestet ugyanabban a ruhában találták meg, mint amit az akkor 11 éves fiú az eltűnése napján viselt.

Befejeződött a DNS-vizsgálat Till Tamás ügyében

A rendőrség szeptember 3-án, kedden bejelentette, hogy

a DNS-vizsgálat kétséget kizáróan igazolta, hogy Till Tamás h0lttestét találták meg a tanyán.

Dr. Kovács Gábor alezredes a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányságsajtótájékoztatóján elmondta azt is, hogy a körülmények és az előzetes igazságügyi orvosszakértői vélemény alapján a 11 éves fiú erőszakos úton vesztette életét. Halála idegenkezűség eredménye.

Az információk alapján egy helyi vállalkozó állhat a bűntény mögött, a rendőrség emberölés miatt nyomoz, ismeretlen tettes ellen.

Megszólalt Tamás édesanyja

A gyermek szülei az utolsó pillanatig bíztak benne, hogy talán mégsem fiuk maradványait találták meg, és Tamás talán még életben lehet.

„Nagyon megzuhantam a hír hallatán.

Valahol éreztük, de kicsikét bíztunk abban, hogy talán mégsem a fiunk lesz az.

De sajnos nem így történt”

– mondta megtörten a Blikknek Tillné Vörös Katalin, Tamás édesanyja. A szülőkhöz szerdán mennek majd ki a rendőrök, akkor tájékoztatják majd őket a részletekről és a nyomozás eddigi eredményéről.

2000 tavaszán tűnt el a 11 éves fiú

Beszámoltunk arról, hogy

megtalálhatták a 24 éve eltűnt Till Tamás földi maradványait.

A nyilvánosságot Petőfi Attila vezérőrnagy tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatóján.

Törékeny, de önálló gyermek volt, akit azzal engedtek el az eltűnése napján, hogy elmehet a közeli vadasparkba, de 13 órára haza kell érnie – fogalmazott Petőfi Attila.

Amikor nem tért haza, a szülők bejelentést tettek a bajai rendőrségen. Körözni kezdték a kisfiút, bejárták a – feltehetően – általa bejárt útvonalat, és keresték a barátoknál, ismerősöknél is – ismertette a történteket.

A 11 éves Tamás biciklivel indult el otthonából 2000 májusában, de sohasem ért haza.

A sokáig gyanús eltűnésként kezelt ügyben egy idén júniusi információ hozta meg az áttörést, amely alapján egy bajai tanya melléképületében, a beton alatt elásva egy gyermek földi maradványaira bukkantak a hatóság emberei.

Emberöłés miatt indítottak eljárást

A hatóság arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy emberöłés gyanúja miatt indítottak eljárást.

A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a bajai gyermekotthon egykori lakói közül szolgáltatott információt a rendőrségnek egy személy. Fontos lett volna K. Pétert kihallgatniuk, ám ő 2011-ben öngyiłkosságot követett el. Az értesülések szerint ugyanakkor ő vehetett részt a hołttest eltüntetésében.

Mint részletezték, a gyermekotthon lakói közül azok, akik kőművesnek és festőnek tanultak, munkát tudtak vállalni az intézmény falain kívül. K. Péter egyik társával – aki a gyermekotthon lakója volt, valamint vallomást tett – W. József nevű vállalkozónál dolgozott. Utóbbi tulajdonában állt a tanya, amely most a bűntény helyszíne. V. József egy alkalommal nem a gyermekotthonban, hanem a strandon kereste fel a fiatalokat. Dupla pénzt kínált nekik betonozásért. A vallomást tevő János nemet mondott, K. Péter azonban igent.

Utóbbi a munka közben rádöbbenhetett a bűntényre, számonkérte munkáltatóját, aki fenyegetés mellett pénzt adott a fiúnak a hallgatásért. Ez az információ Jánostól került a hatóság birtokába – fogalmaztak a sajtótájékoztatón. Megjegyezték, K. Péter egykori barátnője beszámolt arról, hogy egykori párja egy nap – a megszokottól eltérően – 200 ezer forinttal tért haza.

W. József 2021-ben, 81 éves korában önkezével vetett véget az életének – tájékoztatott a hatóság.

Valódi Hírek