Ezt már nem söpörhetik a szőnyeg alá Pintérék: Hatalmas méreteket öltött a szakemberhiány

Óriási méreteket öltött a szakemberhiány a gyermekvédelem területén.

A szakemberhiány a gyermekvédelem területét sem kíméli, egy hete éppen arról számoltunk be, hogy országosan 265-en biztosan felmondanak, több érintett gyermeknek pedig költöznie kell.

Mint írtuk, a Cseppkő Gyermekotthonban a vezetőség zöme és több munkatárs is felmondott. A háttérben az áll, hogy többen nem voltak hajlandóak kitölteni a szenzitív adatok közlését követelő feddhetetlenségi nyilatkozatot. A gyermekvédelemben dolgozóknak egy júniusban közzétett rendelet szerint átfogó alkalmassági vizsgán kell átesniük.

Pár napja arról érkezett hír, hogy megkezdődtek a gyermekvédelemben dolgozók hatósági ellenőrzései.

„Még a tyúkólba is benéztek, sátánista jelképeket kerestek”

– mondta el a Népszavának az egyik gyermekvédelemben dolgozó munkatárs.

Kapcsolódó: Senki sincs biztonságban: Sátánista jelképek után kutatnak Pintér Sándor razziázó revizorai

Felmondások követik egymást

A portál most arról írt, hogy információik szerint szerdától a sellyei lakásotthon nem tudja ellátni a feladatait, valamint megszűnt egy csoport a pécsi gyermekotthonban is. Egy nekik nyilatkozó, gyermekvédelemben dolgozó szakember szerint a nyár folyamán beadta a felmondását a baranyai Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatoknál

3 gyermekvédelmi gyám, egy pszichológus és a szakértői bizottság vezetője,

aki mellesleg az elhelyezési szolgálatot is vezette. Hozzátette, akkora méreteket öltött a szakemberhiány, hogy

majdnem felvettek egy költségvetési csalás miatt elítélt korábbi jegyzőt gyámnak.

Mint mondta, a gyámok esetében nem a már említett ellenőrzés vezetett a felmondáshoz, az ugyanis rájuk nem vonatkozik. Véleménye szerint a toxikus közeg, többek között a megbecsülés hiánya, a túlterheltség, a bérfeszültség vezethetett sokaknál a döntéshez.

„A gyermekvédelem halott, azt a pár hülyét, aki még a hátán viszi ezt a hullát azért, hogy legalább méltóképpen lehessen eltemetni, lenézik és alázzák, ahol lehet”

– fogalmazott a hírportálnak.

Utóbbi az elhangzottak kapcsán felkereste a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságot. Onnan azt a választ kapták, hogy az említett munkakörben dolgozók nem a Gyermekvédelmi Központ Baranya vármegye intézményének alkalmazottai.

Részletezésük szerint a Fülemüle Lakásotthon Sellye telephelyen ideiglenesen szünetel a feladatellátás. Ott ugyanis jelen pillanatban nem biztosított a működéshez szükséges dolgozói létszám. A tájékoztatás szerint 12 gyermek elhelyezéséről kell gondoskodniuk, akiket a Gyermekvédelmi Központ Baranya vármegye intézményhálózatában működő lakás- és gyermekotthonokban helyeznének el.

Az intézményben 20 üres álláshely van, keresik az új kollégákat.

A hírportál megemlítette, hogy a gyermekvédelemben még megmaradt dolgozók, köztük az intézményvezetők közül sem sem mer névvel nyilatkozni.

Kapcsolódó:

Ennek nem lesz jó vége: Sorra mondanak fel a dolgozók, a gyermekeknek is költözniük kell Pintérék miatt

Valódi Hírek