DK: A Tisza Párt nem vett részt a jogegyenlőségről szóló konferencián

Egy EU-tagállam megválasztott parlamenti képviselőit nem engedik be a Parlament épületébe az emberi jogokról vitázni.

Kövér László „nem engedélyezte” a konferenciát az alapvető emberi jogokról

Beszámoltunk róla, hogy a Parlamentben szeretett volna LMBTQ-tematikájú konferenciát tartani kedd délután a Demokratikus Koalíció, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd, ám Kövér László házelnök nem adott erre termet a parlamentben. A rendezvény helyszínét áttették a Közép-Európai Egyetem (CEU) Nádor utcai épületébe.

Az Egyesült Államok nagykövete aggodalmát fejezte ki

Az üggyel kapcsolatban David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete is éles kritikákat fogalmazott meg.

„Több mint rendkívüli, hogy

egy EU-tagállam megválasztott parlamenti képviselőit nem engedik be a Parlament épületébe az emberi jogokról vitázni”

– reagált David Pressman a konferencia előtt Kövér döntésére.

A Tisza Párt még csak nem is reagált a megkeresésre

Sebián-Petrovszki László, a DK országgyűlési képviselője Facebook-oldalán közölte: kedden a DK vezetésével, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd társszervezésében nagykövetek előtt beszéltek a hazai LMBTQ-közösség életéről, jogainak elvesztéséről, a kormány folyamatos támadásáról feléjük.

A politikus bejegyzésében hangsúlyozta: az LMBTQ-jogok alapvető emberi jogok, ezért a DK kezdettől fogva küzd ezek megőrzéséért, igazi jogegyenlőségért. Ugyanakkor jelezte, sajnálatos módon azért csak négy ellenzéki párt képviseltette magát a rendezvényen, mert bár meghívták az eseményre Magyar Pétert és a Tiszát is, azonban

ők még csak válaszra sem méltatták őket.

Sebián-Petrovszki László bejegyzését alább közöljük:

„Kedden a DK vezetésével, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd társszervezésében nagykövetek előtt beszéltünk a hazai LMBTQ-közösség életéről, jogainak elvesztéséről, a kormány folyamatos támadásáról feléjük, felénk.

Az LMBTQ-jogok alapvető emberi jogok, ezért

a DK kezdettől fogva küzd ezek megőrzéséért, igazi jogegyenlőségért.

Úgy indult ez az esemény, hogy Kövér László múlt héten kitiltotta a rendezvényt a Parlament épületéből. Mindezt a magyar uniós elnökség idején, amikor ránk figyel Európa, és ezen a napon Magyarországon tárgyaltak az uniós miniszterek, megbízottak.

Végül a német uniós miniszter, és számos ország delegáltja, tucatnyi nagykövet – köztük az Egyesült Államok nagykövete – társaságában hallgatta a beszámolónkat, terveinket, majd biztosítottak minket, hogy a harcunk fontos és jó, és örülnek, hogy ebben négy ellenzéki párt közösen tud fellépni.

Sajnos »csak« négy ellenzéki párt, mert noha meghívtuk Magyar Pétert és a Tiszát is erre a rendezvényre,

még csak válaszra sem méltattak minket.

Aggasztó az LMBTQ-közösségre és a jogegyenlőség iránt érzékeny embereknek, hogy a legnagyobb ellenzéki párt sem a Pride-on, sem ilyen magas szintű emberi jogi egyeztetésen nem vesz részt.

Talán csak nem azért, mert ők nem értenek egyet a jogegyenlőséggel?”

(Sebián-Petrovszki László/Facebook)

Valódi Hírek