Érik a gigantikus vihar: Kövér László nem enged be egy emberjogi konferenciát az Országházba

Az USA budapesti nagykövete, David Pressman is részt vett volna a rendezvényen, amelyre Kövér László végül nemet mondott.

Kövér László házelnök nem engedélyezte a Momentum Mozgalomnak, hogy megtartsa az Országházba tervezett konferenciáját, amelynek témája alapvető emberi jogokat érint. Az eseményre David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete, valamint egy LMBTQ-szervezet is meghívást kapott.

Sőt, minden országgyűlési képviselőt invitáltak a konferenciára, amelynek központi témája a törvényhozásnak az egyenlő jogok biztosításában játszott szerepe lett volna – részletezte a Telex.

Az eseményt Bedő Dávid frakcióvezető hirdette meg június 21-ére, péntekre. A politikus az Országház Vadásztermében akarta megtartani a konferenciát, engedélyért pedig Kövér Lászlóhoz fordult. A házelnök a megkeresésre közel egy hónapig nem válaszolt, majd egy nappal az esemény előtt közölte, hogy nem engedi be a rendezvényt a parlamentbe.

„Az állampárt házelnöke elutasító válaszában a 2012. évi XXXVI. törvény 2. § (1) bekezdésében foglalt kötelezettségére hivatkozik, miszerint »a házelnök biztosítja az Országgyűlés jogainak gyakorlását, gondoskodik az Országgyűlés tekintélyének megóvásáról, az Országgyűlés rendjének és biztonságának fenntartásáról, valamint az Országgyűlés munkájának megszervezéséről«”

– ismertette a történteket a Momentum. Bedő megjegyezte, hogy az elutasító válasz kirekesztő és uszító.

Kapcsolódó:

Kőkemény üzenetet küldött Pressman a NATO-ról megannyiszor kamuzó Orbánéknak (+videó)

Valódi Hírek