Fogy a levegő: Pintér minden eddiginél durvább bosszúhadjáratba kezdett

Egyre durvul a helyzet: diákok után a tanárokkal is leszámol Pintér Sándor, a bosszúja egyre kegyetlenebb.

Hétfőn a diákok után a tanárok telefonhasználatát is szabályozták a mobileszköz-ellenes törvénnyel. Tanítási időben ezentúl a pedagógus is

csak oktatási célra használhatja majd a mobilját.

Hiába tiltakoztak ellene a szakszervezetek

Meg is jelent a korábban „társadalmi egyeztetésre” bocsátott, sokat kritizált rendelet mobiltelefon-használatot korlátozó része a Magyar Közlönyben, hiába tiltakoztak ellene hangosan a szakszervezetek is.

„A pedagógus a tanórai és egyéb foglalkozások ideje alatt, valamint tanulói felügyelet ellátása során a birtokában lévő mobiltelefont és egyéb digitális, infokommunikációs eszközt a neveléssel-oktatással összefüggő célokra használhatja”

– írták.

Ahogy megírtuk, ettől akkor lehet eltérni, ha

Ettől a szabályozástól csak 3 esetben térhetnek el:

  • ha az intézményen kívül szervezett pedagógiai programon vesznek részt,
  • ha a cél „a pedagógus vagy más életét, testi épségét vagy vagyonát közvetlenül fenyegető és más módon el nem hárítható veszély elhárítása”
  • vagy ha „szabálysértés vagy bűncselekmény elkövetésének elhárítása vagy elkövetése miatti segítségkérés érdekében szükséges” a készülék használata
  • vagy ha „a pedagógus vagy a gyermek, tanuló egészségügyi állapotára tekintettel szükséges” telefonálni.

Abszurd megoldások születtek a diákok telefonhasználatának korlátozását követően

Kifejezetten abszurd és kezdetleges megoldásokkal lehet találkozni, miután életbe lépett az iskolai okoseszközök használatát korlátozó rendelet. Látszik, hogy az iskolák meglehetősen tanácstalanok, hogyan valósítsák meg az újabb kormányzati hóbortot. Hiszen a kabinet kiadta a rendeletet, de az intézményeknek maguknak kell gondoskodniuk a megvalósításról, amihez már semmilyen segítséget nem kapnak.

A portálunknak nyilatkozó tinédzser szerint a diákoknak reggel sorban kellett állniuk, az igazgatói irodában több nagy zárható szekrényben kaptak helyet az elkobozni kívánt eszközök. A gyermekeknek

alá kellett írniuk egy papírt (sic!) arról, hogy megváltak az okostelefonoktól.

Azokat nap közben külön engedéllyel egy-egy tanóra alatt használhatják, amennyiben a pedagógus lemegy az igazgatóhoz, és engedélyt kér arra. Használat után az eszközök visszakerülnek a zárható szekrénybe, a nap végén pedig egy újabb aláírást követően visszakaphatják a tanulók a telefonokat.

A folyamat azonban nem pár percet vesz igénybe, minden bizonnyal több iskola is az imént kifejtett procedúrát alkalmazza. Minél több diák jár az intézménybe, annál több mobil leadására van szükség.

Minél több mobilt kell leadni, annál több papírmunkát igényel a folyamat.

Minél több papírmunkába kerül a procedúra, annál több időt vesz igénybe a telefonelkobzás. Ez pedig a vidékről bejáró gyermekeknek, főleg vidéken, ahol 2 óránként megy a busz „haza”, versenyfutást jelent az óramutatóval.

Indokolt esetekben – a tanuló súlyos betegsége során például – a gyermek magánál tarthatja a mobiltelefont.

Valódi Hírek