Exkluzív: Személyesen számolt be Pintér hétfőn életbe lépett őrültségéről a Nyugati Fény olvasója

Mutatjuk, hogyan valósulhat meg egy-egy iskola területén a mobiltelefon-elvétel.

Szeptember 2-án megteltek az iskolapadok, a diákoknak pedig mostantól a tanítás időtartamára búcsút kell inteniük a mobiltelefonoknak. Egyik középiskolás olvasónk számolt be róla, hogy oktatási intézményében

hogyan öltött testet Pintér Sándor belügyminiszter akarata.

Így alkalmazta az egyik iskola Pintér Sándor mobiltelefon-ellenes rendeletét

A portálunknak nyilatkozó tinédzser szerint a diákoknak reggel sorban kellett állniuk, az igazgatói irodában több nagy zárható szekrényben kaptak helyet az elkobozni kívánt eszközök. A gyermekeknek

alá kellett írniuk egy papírt (sic!) arról, hogy megváltak az okostelefonoktól.

Azokat nap közben külön engedéllyel egy-egy tanóra alatt használhatják, amennyiben a pedagógus lemegy az igazgatóhoz, és engedélyt kér arra. Használat után az eszközök visszakerülnek a zárható szekrénybe, a nap végén pedig egy újabb aláírást követően visszakaphatják a tanulók a telefonokat.

A folyamat azonban nem pár percet vesz igénybe, minden bizonnyal több iskola is az imént kifejtett procedúrát alkalmazza. Minél több diák jár az intézménybe, annál több mobil leadására van szükség.

Minél több mobilt kell leadni, annál több papírmunkát igényel a folyamat.

Minél több papírmunkába kerül a procedúra, annál több időt vesz igénybe a telefonelkobzás. Ez pedig a vidékről bejáró gyermekeknek, főleg vidéken, ahol 2 óránként megy a busz „haza”, versenyfutást jelent az óramutatóval.

Indokolt esetekben – a tanuló súlyos betegsége esetén például – a gyermek magánál tarhatja a mobiltelefont.

Diákok tüntetnek a Madách Imre Gimnáziumnál, miután Pintérék kirúgták az igazgatót az iskola vezetéséből

Hétfő reggel tüntetést szerveztek a diákok a budapesti Madách Imre Gimnázium épülete előtt, amiért a Belügyminisztérium múlt héten azonnali hatállyal felmentette Mészáros Csabát, az iskola igazgatóját.

Pintér Sándorék tárcája úgy véli, az igazgató „szembement a jogszabályokkal”, amikor a nevelőtestület közölte: szeptember 2-ától nem veszik el a diákok mobiltelefonjait. Erre egy hétfőtől vasárnap hatályba lépett kormányrendelet kötelezi az intézményeket.

Ugyanakkor az előírás lehetővé teszi, hogy a tanárok oktatási céllal használhassák az okostelefonokat a tanórák során – a Madách Imre Gimnázium tantestülete pedig a rendelet ezen részére hivatkozott közleményében.

Kapcsolódó:

Tűzforrón indul a tanév: Tüntetéssorozatot hirdettek a diákok Pintér Sándor Belügyminisztériuma elé

Rátenyerelt a vörös gombra a szakszervezet: Súlyos üzenet érkezett Pintérnek

Valódi Hírek