Most van bajban a fideszes nagyhal: Terhelő vallomást tettek Orbán emberére

Információk szerint a fideszes Jelen Tamás politikusra is terhelő vallomást tettek.

A fővárosban egyes parkolási ügyek kapcsán számos szereplő tett fel kérdéseket az elmúlt években. A szövevényes rendszer sok kritikát kapott, a lakosság pedig egyre jobban vágyott egy átlátható, jól működő parkolási rendszerre. A parkolási díjak emelkedése és a fizetős övezetek kiterjesztése tovább növelte ezt az igényt. Aztán történt valami.

Eljárás indult

Augusztus 22-én derült ki, hogy az ügyészség vádat emelt hét személy ellen korrupciós bűncselekmények vádjával. Akkor nem hozták az összes feltételezett érintett nevét nyilvánosságra, csupán Horváth Csaba zuglói polgármesterét, Tóth Csaba egykori országgyűlési képviselőét és Molnár Zsolt, valamint Baja Ferenc szocialista politikusokét.

A 444 most hétfői cikkében közölte, információik szerint érintett lehet az ügyben és vádat is emelhetett az ügyészség

Jelen Tamás fideszes politikus ellen is.

Jelen Tamás zuglói Fidesz korrupciós botrány

Jelen Tamás, a Fidesz zuglói szervezetének embere, volt országgyűlési képviselőjelölt.

Emiatt kérdéssel fordultak az ügyészséghez és meglehetősen érdekes választ kaptak:

„Tájékoztatom, hogy az ügyészség által kiadott sajtóközlemény azon vádlottakat nevesítette, akik közszereplők, az ügyben szereplő többi személy neve nem közölhető”

– írta az ügyészség.

Vallomást tettek rá

A lap szerint ő segíthetett abban, hogy Zuglóban a „számlagyáras bűnszervezet cégei nyerjék meg” az önkormányzat parkolási megbízásait. A lap szerint

a számlagyáros F. Zsolt mellett egy másik parkolási vállalkozó is terhelő vallomást tett

Jelen Tamásra.

A fideszes politikus 2010-2013-ig Újbudán volt alpolgármester, később „átirányították” a zuglói Fideszbe. Azt írták, hogy információik szerint egy másik budapesti kerületben csupán egy önkormányzati cég vezetője érintett, addig

Zuglóhoz kapcsolódóan több politikus is vádlott.

A lap megkérdezte a Fidesz sajtóosztályát, hogy valóban vádlott-e Jelen Tamás, de egyelőre nem kaptak választ.

Jelen Tamás már többször is nyilatkozott a zuglói parkolás ügyében, a videót »»ITT«« nézheted meg.

Lassan derültek ki újabb információk

Februárban megírtuk, korrupciós bűncselekmények miatt gyanúsított Horváth Csaba zuglói polgármester és egy volt helyi politikus – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

Az ügyészség közlése szerint

befolyással üzérkedés

és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást, amelyben a zuglói fizetős parkolási rendszerrel kapcsolatos visszaéléseket vizsgálja.

A nyomozó főügyészség a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közreműködésével akkor több helyszínen – köztük a zuglói önkormányzat épületében – házkutatásokat és lefoglalásokat végzett, majd gyanúsítottként hallgatta ki a zuglói polgármestert és egy volt helyi politikust.

A parkolás a mumus

Az ügyészség szerint megalapozott gyanú, hogy 2016-ban a jelenlegi polgármester – aki akkor és a jelenleg is záruló ciklusban is a Fővárosi Közgyűlés tagja volt – a társával Zuglóban, a tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére keresett egy gazdasági társaságot, amelytől a nyereségük felére tartottak igényt.

Ezenkívül 2017 szeptemberében egy helyi politikus azzal kereste meg ugyanezen céget, hogy havi 3 millió forintért cserébe nem fogja a befolyását a cég ellenében érvényesíteni az ügyben. Az ügyészség szerint a gyanúsított legalább három alkalommal vett át alkalmanként 3 millió forint készpénzt.

Horváth Csaba, Zugló polgármestere akkor Facebookon közölte, hogy házkutatást tartottak a polgármesteri hivatalban, a Zuglói Közbiztonsági Nonprofit Kft.-nél, és az ő otthonában.

Hadházy Ákos, a körzet ellenzéki képviselőjelöltje a Facebookon azt írta: hallott olyan információkat, amelyek arra utaltak, hogy ez be fog következni,

„mivel a SYS IT Services Kft-t érintő nyomozásnak lehetnek ellenzéki önkormányzatokat érintő szálai”.

Valódi Hírek