Korrupciós bűncselekményekkel vádolja az ügyészség az MSZP-s Horváth Csabát

Az ügyészség szerint megalapozott a gyanú, hogy Horváth egy társával a zuglói parkolás nyereségének felére tartott igényt.

Korrupciós bűncselekmények miatt gyanúsított Horváth Csaba zuglói polgármester és egy volt helyi politikus – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán.

Az ügyészség közlése szerint

befolyással üzérkedés bűntette

és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást, amelyben a zuglói fizetős parkolási rendszerrel kapcsolatos visszaéléseket vizsgálja.

A nyomozó főügyészség a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közreműködésével kedden több helyszínen – köztük a zuglói önkormányzat épületében – házkutatásokat és lefoglalásokat végzett, majd gyanúsítottként hallgatta ki a zuglói polgármestert és egy volt helyi politikust.

Az ügyészség szerint megalapozott gyanú, hogy 2016-ban a jelenlegi polgármester – aki akkor a fővárosi közgyűlés tagja volt – a társával Zuglóban, a tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére keresett egy gazdasági társaságot, amelytől a nyereségük felére tartottak igényt.

Ezen kívül 2017 szeptemberében egy helyi politikus azzal kereste meg ugyanezen céget, hogy havi 3 millió forintért cserébe nem fogja a befolyását a cég ellenében érvényesíteni az ügyben. Az ügyészség szerint a gyanúsított legalább három alkalommal vett át alkalmanként 3 millió forint készpénzt.

Horváth Csaba, Zugló polgármestere szerdána Facebookon közölte, hogy házkutatást tartottak a polgármesteri hivatalban, a Zuglói Közbiztonsági Nonprofit Kft.-nél, és az ő otthonában.

Hadházy Ákos, a körzet ellenzéki képviselőjelöltje a Facebookon azt írta: hallott olyan információkat, amelyek arra utaltak, hogy ez be fog következni,

„mivel a SYS IT Services Kft-t érintő nyomozásnak lehetnek ellenzéki önkormányzatokat érintő szálai”.


.

(via hvg.hu)

Valódi Hírek