Szívszorító: A Madách Imre Gimnázium tantestülete kiállt az elbocsátott igazgató mellett

Nyilatkozatot adott ki a Madách Imre Gimnázium tantestülete.

Miután a Belügyminisztérium azonnali hatállyal elbocsájtotta a Madách Imre Gimnázium igazgatóját, a tantestület nyilatkozatot adott ki a tanévkezdésre.

Rögtön példát statuáltak

Mint már ismert, a tanévnyitó előtt pár nappal azonnali hatállyal menesztették a Madách Imre Gimnázium igazgatóját. Minderről a Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium tájékoztatta a nyilvánosságot.

„Egy jogszabályt be nem tartó, azzal nyíltan szembehelyezkedő vezető nem irányíthat állami intézményt. A Belügyminisztérium 2024. augusztus 28-án azonnali hatállyal felmentette a Madách Imre Gimnázium igazgatóját”

– olvasható a tárca közleményében.

Emlékezetes, hogy a fővárosi gimnázium nevelőtestülete nemrég az intézmény honlapján tájékoztatta a szülőket és a tanulókat arról, hogy a digitális eszközöket nem fogják elvenni a tanítás előtt a diákoktól.

A történtek kapcsán Dobrev Klára, a DK EP-képviselője úgy fogalmazott, Orbán Viktoréknak mindenre csak egy megoldásuk van: csend, rend, fegyelem. Megjegyezte, a kormányfő ezért ültetett egy rendőr minisztert az oktatás, az egészségügy élére.

A tantestület a közösségi médiában üzent

A tantestület nyilatkozatát változtatás nélkül közöljük alább:

„A Madách Imre Gimnázium tantestületének nyilatkozata:

»Most, hogy gazdagságodból kicsi rész az enyém csak,

mit tehetek mást, mint hogy megmutatom, ha erőm lesz:

gondosan őrzöm a sok-sok jót, semmit se feledtem.«

(Janus Pannonius)

Talán soha nem kezdtünk még iskolaévet ennyire nehéz helyzetben. 24 éve tartó együttműködésünk igazgatónkkal, Mészáros Csabával, felfoghatatlanul és cezúraszerűen ért véget.

A felmentés tényét, módját és indoklását továbbra is elfogadhatatlannak tartjuk.

A tanévet szeptember 2-án elkezdjük.

A tantestület számára nem kétséges, hogy mi a feladatunk, küldetésünk: megőrizni, megtartani a Madáchot olyannak, amilyenné Mészáros Csaba 24 évig tartó igazgatósága és az azt megelőző 120 év alatt vált.

Továbbra is diákjaink a legfontosabbak számunkra, s hogy ez az értékrend hiteles, mutatja volt és jelenlegi tanítványaink szerető támogatása.

Az elmúlt 24 év során meghatározóvá vált szellemiség, amelynek legfontosabb alkotóelemei a humánum és diákközpontúság, a gondolkodásra és alkotásra ösztönző légkör, a befogadó közösség, megőrződik.

A tantestület hitet tesz mindezek mellett.”

(Madách Imre Gimnázium Budapest – hivatalos / Facebook)

(Kiemelt képünkön: tüntetők a Madách Imre Gimnázium előtt)

Valódi Hírek