DK: Helyezzék helyi védelem alá a Szabadság-szobrot!

Elfogadhatatlan, hogy a kormány keresztet tervez rakni a Szabadság-szobor talapzatára – mutatott rá a DK.

Budapest látképét el sem lehet képzelni a Szabadság-szobor nélkül. A szobor az évtizedek során a főváros jelképévé vált, amely minden budapestié, legyen akár keresztény, hívő, nem hívő, vagy bármilyen vallás tagja is – írta lapunkhoz eljuttatott közleményében Szaniszló Sándor.

Elfogadhatatlan utólag keresztet tenni a talapzatra

Ezért elfogadhatatlan, hogy a kormány keresztet tervez rakni a talapzatára, kisajátítva ezzel a saját oldaluk számára – ebbe sem Kisfaludi Strobl Zsigmond örökösei, sem a főváros nem egyezett bele – tette hozzá.

A DK arra kéri főpolgármestert, hogy saját hatáskörben döntsön a Szabadság-szobor helyi védelem alá helyezéséről. Hiába nyilvánította kiemelt beruházássá a kormány a Citadella felújítását, a tulajdonos attól még a főváros marad – fogalmazott a DK fővárosi frakcióvezetője.

Nem vehetik el a szobrot a budapestiektől, amelyet maga az alkotó is a béke, és hazánk függetlenségének jelképének szánt.

El a kezekkel a Szabadság-szobortól, el a kezekkel Budapesttől!

– zárta közleményét Szaniszló Sándor.

A Szabadság-szobor talapzatára akar oda nem illő keresztet a Fidesz

Ahogy hírt adtunk róla, óriási felháborodást váltott ki, hogy a Gellért-hegyi Szabadság-szobor talapzatát megváltoztatják egy kereszt beépítésével.

A Citadella átépítését tervező Art1st Design Stúdió megkereste a Gellért-hegyi Szabadság-szobor alkotójának, Kisfaludi Strobl Zsigmondnak a jogörököseit a szobor átalakítása miatt. Ők egyértelműen azt jelezték, hogy nem járulnak hozzá a szobor talapzatának átalakításához.

Ennek ellenére felkerül egy kereszt a talapzatra.

Az ügyben rengetegen tiltakoznak, megszólalt Gyurcsány Ferenc, Hofher József, valamint neves művészek és tudósok is népszavazást kezdeményeztek.

Valódi Hírek