Meghajlik az ATV Magyar Péter zsarolása előtt, és leveszik az ÖT-öt?

Megszűnik az egyetlen Magyar-kritikus ellenzéki tévéműsor.

A magyar politikát foglyul ejtő férfimanöken – politikai celeb Magyar Péter le sem tagadhatná, hogy két évtizeden keresztül a Fideszben szocializálódott: ahogy példaképe, Orbán Viktor, úgy ő is kizárólag a nyers erőt, a terrort, a nyomásgyakorlást ismeri egyetlen eszközként önös céljai eléréséhez. Ami az ellenzéki médiumok becsicskítását illeti, elmondhatjuk: eddig szinte száz százalékos sikerrel járt.

A legnagyobb ellenzéki portálok (Telex, hvg.hu, 444) hónapok óta akkora volumenű, listaáron több százmillió forintba kerülő ingyenreklámot biztosítanak Magyarnak és a Tisza Pártnak, ami már a tiltott pártfinanszírozás kérdését veti fel. A kampányban napi 8-10 cikkben tolták Magyar propagandáját, és arról is bréking hírben számoltak be, ha a Messiás úr lángost evett valahol, vagy megemelkedett a napszemüvege licitösszege. Az ő érdekében hamisítottak, hazudtak vagy hallgattak el dolgokat, illetve ütötték Magyar ellenzéki oldali riválisait.

Magyar – a nárcisztikus pszichopatákhoz illő módon – természetesen semmi hálát nem mutatott a roppant méretű ingyenreklámért, sőt kommentekben folyamatosan letorkolta őket, ha esetleg nem a neki legjobban tetsző fotóval, címmel vagy tálalásban jelent meg egy-egy róla szóló cikk.

Az ország egyik legjobb tényfeltáró újságíróját, Dezső Andrást kirúgatta a hvg.hu-tól, miután az egy számára kínos információkat tartalmazó rendőri jelentést hozott nyilvánosságra.

Az ATV ellen valóságos hadjáratot folytatott: bár kiemelt műsoridőt biztosítottak neki a kampányban, folyamatosan szerepelhetett az Egyenes beszédben, sőt a Heti Naplóban dupla műsoridőt zsarolt ki magának, ennek ellenére az országjárásain folyamatosan hergelte a rajongóit az ATV ellen. Amikor Rónai Egon egy élő műsorban szembesítette Magyart a hazugságaival, a politikus letépte magáról a mikrofont és kiviharzott a stúdióból, majd mág aznap a Facebook-oldalán törvénysértől módon az ATV munkatársait kezdte vallási alapon listázni, és arról magyarázott, hogy az ATV rosszabb, mint a HírTV.

Az ÖT című műsort a kezdetektől fogva be akarta szüntetni, hiszen a nárcisztikus pszichopata semmilyen kritikát nem tűr a személyét illetően, az ÖT pedig az egyetlen Magyar-kritikus tévéműsor volt az ellenzéki oldalon.


.

Az ATV most – úgy tűnik – meghajolt Magyar Péter (és felhergelt rajongói) előtt: bár a műsorújságban az jelent meg, és a stábtagoknak is azt mondták, hogy a nyári szünet után augusztus 26-án folytatódik az ÖT, erre már biztosan nem fog sor kerülni.

Bár az ATV még azzal hitegeti a szereplőket, hogy az ATV úgynevezett Műsortanácsa megvizsgálja, hogy mely műsorok kerülhetnek adásba októbertől, az ÖT több szereplője is kész tényként kezeli, hogy az ÖT-nek, az egyetlen Magyar Péterrel kritikus ATV-s műsornak vége van.

Schiffer András, az egyik állandó szereplő egyenesen úgy fogalmazott: „a műsornak vége, nem lesz, eltörölték”.

Hont András szerint van még esély a műsor folytatására, bár lakonikus-melankolikus posztjának stílusa arra enged következtetni, valójában ő sem hisz már ebben.

További intő jel, hogy az ÖT megszűnésének híre aznap érkezett, amikor Magyar Péter diadalmasan visszatért az ATV-be: a politikus két hónap után újra elfogadta a csatorna meghívását, és a viselkedéséből is látszott:

előre megígérték neki, hogy semmilyen kellemetlen kérdést nem fog kapni.

Szöllősi Györgyi – szokásától eltérően – csak díszlet volt Magyar nagymonológjához: meg sem kísérelte kérdésekkel félbeszakítani a mantráját robothangon daráló politikust, az pedig fel sem merült, hogy a Magyar legutóbbi látogatása óta történt botrányokra akár csak utalás szinten rákérdezzen a műsorvezető. Magyar egy ordító ténybeli hazugságát sem igazította ki, amint arra Hont András felhívta a figyelmet.

Ismerve Szöllősi habitusát, szakmaiságát, elképzelhetetlennek tartjuk, hogy ne kifejezett felsőbb utasításra váltott volna valódi riporterből mikrofonállvány üzemmódba Magyar vendégeskedésének idejére.

A jelek szerint az ATV vezetése misszionáriuspózban befeküdt az őket eddig teli torokból gyalázó, tónizó, vallási alapon listázó Magyar Péternek, azt remélve, hogy ezzel ideiglenesen befoghatják az ATV-t gyalázó Tisza-vezér száját. Sajnálatos, hogy ezért a vélt előnyért az ATV lelkiismeretes dolgozóinak önbecsülését sem tartják túl nagy árnak.

Valódi Hírek