Mi történt? Orbánék újra játszmába hívták egy korábban felmentett emberüket

Móré Tamás Miklóst korábban maga Orbán Viktor mentette fel a posztjából.

Orbán Viktor a kultúráért és innovációért felelős miniszter, azaz Hankó Balázs javaslatára Móré Tamás Miklóst a Kulturális és Innovációs Minisztérium helyettes államtitkárává nevezte ki. A Magyar Közlönyben megjelent friss határozat szerint Móré már péntektől betölti az új posztját.

Móré az önéletrajza szerint 2018 és 2022 között az Innovációs és Technológiai Minisztériumennek jogutódja volt a Technológiai és Ipari Minisztérium, amely 2022 novemberében szűnt meg – gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkáraként látta el feladatait.

Pályafutása kezdetén, 2002-ben azonban az Oktatási Minisztérium berkein belül dolgozott, a Gazdasági Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkári Titkárság költségvetési referense volt.

Móré Tamás Miklóst 2022 decemberében Orbán Viktor mentette fel Lantos Csaba miniszter – a Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnése után létrejött az Energiaügyi Minisztérium – kérésére – emlékeztetett a 24.hu.

Mi történt a Kulturális és Innovációs Minisztériumban?

A júniusi választások másnapján érkezett a hír, miszerint Csák János kultúráért és innovációért felelős (ex)miniszter benyújtotta a lemondását. Azzal magyarázta a döntését, hogy ő a rábízott feladatokat 4 év helyett 2 év alatt teljesítette (sic!). Ezért úgy határozott, átadja a stafétát egy fiatalabb politikusnak.

Gyorsan kiderült, ki lesz az utódja. Hankó Balázs a Kulturális és Innovációs Minisztériumban 2022 nyarától felsőoktatásért felelős helyettes államtitkárként dolgozott. 2022 decemberétől 4 terület, a felsőoktatás, szakképzés, felnőttképzés, innováció államtitkáraként végezte feladatait.

Kapcsolódó:

Mi történik? Alig jelentette be a lemondását Csák János, máris mikrofon elé pattant az utódja

Valódi Hírek