Itt a videó: Tömegesen adták meg magukat az orosz fegyveresek az ukránoknak

Valóra vált Vlagyimir Putyin rémálma.

Megadták magukat az orosz fegyveresek

Közzétettek egy videót, amelyen az látható, amint orosz fegyveresek tucatjai adják meg magukat az ukrán csapatoknak a Szudzsa határátkelőnél, Oroszország Kurszk régiójában.

Az ukrán „Nachtigall” zászlóalj közlése szerint a videót augusztus 6-án rögzítették.

A Meduza beszámolója szerint nem egyértelmű, hogy pontosan hány orosz katona tette le a fegyvert, de a közösségi médiában elterjedt becslések szerint 20 és 50 fő között lehetett a számuk.

Az orosz hatóságok nem kommentálták a feltételezett tömeges megadásról készült videót. Megjegyezzük, amikor a napokban ukrán csapatok betörtek Oroszország területére, Moszkva azt állította, hogy „visszaverték a támadást”. A Meduza nem vonta kétségbe a közzétett videó hitelességét.

Videó:

Mint megírtuk, ukrán katonai egységek átlépték a határt, és behatoltak Oroszország területére. Kedd óta csak részleges jelentések kerültek nyilvánosságra az ukrán támadással kapcsolatban, azonban a fokozódó harctéri cselekmények alapján arra lehet következtetni, hogy a helyzet jóval komolyabb, mint tavaly volt.

A Kyiv Indepent közlése szerint mintegy

harminc orosz katonával végeztek az ukránok a Kinburn-turzás közelében egy pénteki rajtaütés során, pénteken.

A hatóságok tájékoztatása szerint a műveletben a haditengerészet is részt vett, az akció végén pedig kitűzték az ukrán zászlót. Pénteken az orosz védelmi minisztérium azt állította: „az orosz erők megakadályozták egy ukrán szabotázs- és felderítőcsoport partraszállási kísérletét a Kinburszka Koszánál”, azonban bizonyítékot nem mutattak be, hogy közlésüket alátámasszák.

A geopolitikai szakértők arra hívták fel a figyelmet, hogy a második világháború óta nem találta szembe magát ekkora kihívással Oroszország.

(meduza.io / népszava.hu nyomán)

Kapcsolódó:

Reagált az Egyesült Államok Ukrajna Oroszország elleni támadására

Kitört a pánik Putyinéknál: Összehívták a fegyveres testületek vezetőit az ukrán támadás után

Fordulat: Az ukrán erők behatoltak az orosz területekre

Valódi Hírek