Fordulat: Az ukrán erők behatoltak az orosz területekre

Az orosz-ukrán háború kapcsán érkeztek friss hírek.

Az ukrán erők behatoltak Oroszország területére, a Kurszk régióban folynak a harcok. Erről Moszkva tájékoztatta a nyilvánosságot a Reuters szerdai híradása szerint.

Az ukrán hadsereg az orosz fővárostól 530 kilométerre, délnyugatra, Sudzha város közelébe nyomult előre. Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint többek között páncélozott járműveket semmisítettek meg a harcok során. Sudzha mellesleg az utolsó működő átrakodási pont az Ukrajnán keresztül Európába irányuló orosz gázexport számára. A településtől körülbelül 60 kilométerre található Kurszk atomerőműve.

Volodimir Zelenszkijék nem kommentálták a történteket. Moszkva közlése szerint a béke lehetőségeinek köre szűkül, minél tovább vár Kijev, annál drágább lesz számára a béke.

Alekszej Szmirnov, Kurszk régió megbízott kormányzója azt mondta, hogy rakéta- és dróntámadások történtek az éjszaka folyamán. Felszólították a civileket, hogy húzódjanak fedezékbe. Kijev és Moszkva is úgy nyilatkozott, hogy a támadások nem a civil lakosság ellen irányulnak.

Kapcsolódó:

Befutott a váratlan pofon: Rendkívüli döntéseket hoztak az EU-ban Orbán moszkvai útja miatt

Nagy bajba kerülhet Orbán Viktor: Súlyos üzenetet kapott a magyar kormányfő Ukrajnából

Mi a frász folyik itt? Újabb befolyásos személy zuhant ki az ablakon Oroszországban

Valódi Hírek