Most főhet igazán a feje Trumpnak: Elindult a visszaszámlálás

Kamala Harris rövidesen fontos bejelentést tehet, Trump a vita miatt vitatkozik.

Pár napja érkezett a hír, miszerint Kamala Harris alelnök elég szavazatot szerzett a demokrata küldöttektől ahhoz, hogy megnyerje a párt elnökjelöltségét.

„Megtiszteltetés számomra, hogy a demokrata párt jelöltje lehetek az Egyesült Államok elnöki posztjára”

– nyilatkozta Harris.

„A hónap végén Chicagóban gyűlünk össze, egyetlen párttá egyesülve, ahol lehetőségünk lesz együtt megünnepelni ezt a történelmi pillanatot

– tette hozzá az alelnök.

Kapcsolódó: Most érkezett: Eldőlt, ki lesz a demokraták elnökjelöltje az amerikai választásokon

Kamala Harris nemrég azt üzente Donald Trumpnak, hogy ha a republikánusok jelöltjének van valami mondanivalója, akkor mondja a szemébe. Trump az utóbbi időben több, egymásnak ellentmondó nyilatkozatot is tett annak kapcsán, hogy vitába szállna-e a demokraták jelöltjével. Mindenesetre Harris úgy fogalmazott Atlantában, hogy várja Trumpot a vita színpadán.

Kapcsolódó: Forrnak az indulatok a tengerentúlon: Biden lehetséges utódja odapörkölt Trumpnak

A minap is arról érkezett hír, hogy a következő elnökjelölti televíziós vita helyéről és idejéről keveredett üzenetváltásba Donald Trump és Kamala Harris pénteken és szombaton.

A republikánusok elnökjelöltje pénteken Truth Social-oldalán jelezte, hogy új időpontot akar, szeptember 4-ét, valamint módosított helyszínt és lebonyolítást. Válaszul Kamala Harris szombaton azt közölte, hogy ő a Joe Biden elnökjelöltségét feltételezve megbeszélt szeptember 10-ei vitára készül.

A korábbi elnök közlése szerint szeptember 4-én a Fox News hírtelevízió adna teret a disputának, amelyet Pennsylvania államban, egy csarnokban, közönség előtt tartanának. Donald Trump azzal érvelt, hogy az ABC országos televízióval szeptember 10-ére tervezett elnökjelölti vita másik szereplője Joe Biden lett volna, a feltételeket a Biden-kampánycsapattal egyeztették. A republikánus elnökjelölt emellett egy jogvitára hivatkozott az ABC csatornával, és annak egyik műsorvezetőjével, George Stephanopoulosszal.

A Donald Trump által javasolt Fox News hírtelevíziót a republikánusokhoz közel állóként emlegetik, míg a CNN-t és az ABC-t a demokratákhoz közeliként szokták elhelyezni az amerikai médiatérképen – részletezték az MTI-n.

Kamala Harris rövidesen fontos bejelentést tehet

Az infostart.hu kedden rámutatott, nagy kérdés, hogy ki lesz Harris alelnökjelöltje. Erre rövidesen választ kaphatunk, a döntést nagy valószínűséggel egy philadelphiai nagygyűlésen fogják bejelenteni, magyar idő szerint szerda hajnalban – osztotta meg Veres Kristóf György, a Danube Institute külkapcsolati vezetője az InfoRádióban. Az értesülések szerint esélyes Mark Kelly arizonai szenátor, Josh Shapiro, Pennsylvania kormányzója, valamint Tim Walz, Minnesota kormányzója.

Az atv.hu részletezése szerint több friss közvélemény-kutatás is azt mutatja, hogy azokban a „billegő” államokban, amelyekben eddig Trump volt a befutó, most megfordult az állás Kamala Harris javára.

Az InfoRádiónak nyilatkozó szakértő is megjegyezte, nagyon érdekessé vált a verseny Kamala Harris és Donald Trump között.

Valódi Hírek