Most érkezett: Eldőlt, ki lesz a demokraták elnökjelöltje az amerikai választásokon

Hivatalos.

Kamala Harris lesz a demokraták elnökjelöltje az amerikai választásokon

Kamala Harris alelnök

elég szavazatot szerzett a demokrata küldöttektől ahhoz, hogy megnyerje a párt elnökjelöltségét

– jelentette be pénteken Jaime Harrison, az Egyesült Államok Demokrata Nemzeti Bizottságának elnöke.

A CNN beszámolója szerint a bejelentést egy virtuális rendezvény keretében tették meg pénteken. A küldöttek csütörtökön kezdték el leadni a virtuális szavazatokat a jelölésre, amely folyamat hétfő estig tart. Harris az első fekete nő és az első ázsiai nő, aki egy nagy amerikai politikai párt elnökjelöltje lett. Amennyiben novemberben legyőzi Donald Trumpot, úgy ő lesz az Egyesült Államok első női elnöke.

„Megtiszteltetés számomra, hogy a demokrata párt jelöltje lehetek az Egyesült Államok elnöki posztjára”

– nyilatkozta Harris.

„A hónap végén Chicagóban gyűlünk össze, egyetlen párttá egyesülve, ahol lehetőségünk lesz együtt megünnepelni ezt a történelmi pillanatot

– tette hozzá az alelnök.

Azt követően, hogy Joe Biden elnök befejezte újraválasztási kampányát, világossá vált, hogy az alelnök lesz az egyetlen komoly jelölt a jelölésre. Gyakorlatilag az egész párt – beleértve a potenciális kihívókat is – gyorsan támogatta őt, és kevesebb mint 36 órába telt, mire megszerezte elegendő számú küldöttől a nem hivatalos jóváhagyást ahhoz, hogy a párt jelöltje legyen.

Harris neve volt az egyetlen név a szavazólapon, mivel ő volt az egyedüli jelölt, aki összegyűjtötte a minősítéshez szükséges 300 küldött aláírását. Pénteki kampánya során azt közölte: 310 millió dollárt gyűjtött össze a júliusi adománygyűjtési erőfeszítései során.

„Hiszünk Amerika ígéretében, és erről szól ez a kampány”

– közölte telefonos nyilatkozatában Kamala Harris, hozzátéve:

„benne vagyunk, úton vagyunk, és nem lesz könnyű, de véghez fogjuk vinni.”

(edition.cnn.com nyomán)

Valódi Hírek