Forrnak az indulatok a tengerentúlon: Biden lehetséges utódja odapörkölt Trumpnak

Donald Trump kemény üzenetet kapott Kamala Harristől.

Ha van valami mondanivalód, mond a szemembe – ezekkel a szavakkal üzent a minap Kamala Harris Donald Trump republikánus politikusnak.

Mint már ismert, az Egyesült Államokban rövidesen új elnököt választanak. Sokáig úgy tűnt, a nemrég merényletben megsebesült Donald Trump és a jelenlegi elnök, Joe Biden között fog eldőlni a küzdelem. Utóbbi végül visszalépett, mandátuma végéig ellátja feladatait, ám a demokratáknak új jelölt után kellett nézniük. Kamala Harris alelnök már az első pillanattól fogva befutónak számított, egy sor híresség, politikus, sőt, maga Biden is mögé állt.

Kapcsolódó: Videóval: Súlyos üzenettel tért vissza a jövőre visszavonuló Joe Biden, Trump nem dőlhet hátra

Kamala Harris a beszámolók szerint hatalmas sikert aratott kedden Atlantában, ahol éljenző tömeg fogadta. Mint mondta, a választásig még közel 100 nap van hátra, ezek a napok pedig kemény küzdelmeket rejtenek, ám bízik a novemberi győzelemben.

Harrisnek az augusztusi demokrata elnökjelölt-jelölő gyűlésen kell megszereznie a párton belüli támogatók voksait. Az eseményre Chicagóban kerül sor.

Joe Biden a visszalépése kapcsán a nemzethez intézett beszédében úgy fogalmazott,

„úgy döntöttem, hogy az előrelépés legjobb módja, ha átadom a fáklyát a fiatalabb generációnak, és ez a legjobb módja a nemzet egyesítésének”.

Megjegyezte, a második elnöki ciklusra is voltak tervei, ám semmi, a személyes ambíció sem lehet fontosabb a demokrácia megmentésénél.

Trump az utóbbi időben több, egymásnak ellentmondó nyilatkozatot is tett annak kapcsán, hogy vitába szállna-e a demokraták jelöltjével. Mindenesetre Harris úgy fogalmazott Atlantában, hogy várja Trumpot a vita színpadán. Az eseményre várhatóan szeptemberben kerül sor.

(apnews.com/Nyugati Fény)

Kapcsolódó:

Kijöttek a friss számok: Megvalósulhat Trump rémálma Harris lehetséges elnökjelöltségével

Ettől Donald Trumpnak is leesik az álla: Kamala Harris nagyon komoly támogatót kapott

Valódi Hírek