Tömegével sorakoznak fel a legismertebb hírességek Kamala Harris mögött: Mutatjuk a legnagyobb neveket

Egyre több híresség támogatja Kamala Harris demokrata alelnököt a jelöltségben.

Ahogy megírtuk, vasárnap este – magyar idő szerint – Joe Biden amerikai elnök bejelentette visszalépését a jelöltségtől közösségi oldalán. Korábban több amerikai politikus és híresség is jelezte számára, jobb lenne, ha a hivatalban lévő elnök nem indulna úja a novemberi elnökválasztáson. A visszalépése előtti napokban a legszorosabb szövetségesei, Barack Obama és a volt házelnök, Nancy Pelosi is a lemondásra szólították fel – volt elnöke, Obama ugyan csak zárt körben.

Biden döntését azzal indokolta, hogy a pártjában elfogyott a támogatás mögüle, és úgy látja, a visszalépésről szóló döntése szolgálja az országa érdekeit is. Egyértelművé tette, a következő időszakban arra fog koncentrálni, hogy teljesítse a jelenlegi elnöki ciklusában a kötelességeit. Elnöki ciklusa a novemberi választást követően sem ér véget, az ugyanis 2025. január 20-án délig, a következő elnök beiktatásáig tart.

Biden már visszalépésekor jelezte, hogy jelenlegi alelnökét, Kamala Harrist tartja a legalkalmasabbnak arra, hogy a Demokrata Párt elnökjelöltjeként szembeszálljon Donald Trumppal.

Harrist többen is támogatják

A politikai életből és saját politikai közösségéből is rögtön többen jelezték, hogy Harrist alkalmasnak tartják arra, hogy sikeresen szerepeljen az őszi elnökválasztáson. Egy másik korábbi demokrata elnök, Bill Clinton, illetve felesége, a 2016-os demokrata elnökjelölt, Hillary Clinton – Barack Obama külügyminisztere – is támogatásáról biztosította Kamala Harris jelöltségét vasárnap. Mellettük a házelnöki pozíciót 20 évig betöltő Nancy Pelosi és a 2016-ban demokrata előválasztáson elnökjelöltként is elinduló massachussetsi szenátor, Elizabeth Warren is fontos támogatója.

Az Állami Demokrata Bizottságok Szövetsége a közösségi oldalán jelentette be, hogy az 57 demokrata vezető elsöprő többsége támogatja Harrist.

Egyre több híresség áll ki mellette nyilvánosan

Katy Perry énekesnő Biden bejelentésére azzal válaszolt, hogy elénekelt néhány ütemet nemrég megjelent Woman’s World című számából –írta az Independent.

„Ez a nők világa, és szerencsés vagy, hogy ebben élsz”

– énekelte az Instagramon közzétett videóban.

View this post on Instagram

A post shared by KATY PERRY (@katyperry)

A Start Trek színésze, George Takei reagált először Biden bejelentésére, felhívva az embereket arra, hogy, „egyesüljenek Harris mögött”

– írta a lap.

A Nem férek a bőrödbe sztárja, Jamie Lee Curtis is támogatásáról biztosította Harrist, ő így fogalmazott Instagram oldalán:

„Megbízható és tesztelt, ő a nők jogainak és a színes bőrűek elkötelezett szószólója, üzenete pedig a remény és az egység Amerika számára a nagy nemzeti megosztottság idején.”

Az Independent a sort a Grammy-díjas énekessel, John Legenddel folytatja, aki nyilatkozatot tett közzé egy Instagram-bejegyzés mellett, ebben felszólította az amerikai közvéleményt, hogy „válassza meg Kamala Harrist elnökünknek”. Legend még a segítségét is felajánlotta,

„Készen áll erre a harcra, és izgatott vagyok, hogy bármiben segíthessek neki”

– mondta.

Amy Schumer humorista azt mondta, hogy „all in” Harris asszony számára.

Ariana Grande popsztár pedig Biden bejegyzését osztotta meg, amelyben Harrist támogatta a Demokrata Párt új jelöltjeként – írták.

Többen egyúttal köszönetet mondtak Joe Bidennek

A Star Wars sztárja, Mark Hamill, az X-nek adott bejegyzésében azt mondta:

Joe Biden olyan teljesítményt ért el, amelyre életünk során egyetlen elnök sem volt képes.

Négy év hazugság, bűnözés, botrány és káosz után visszaadta az iroda őszinteségét, méltóságát és feddhetetlenségét.

Köszönöm a szolgálatot, elnök úr. Most hazafias amerikaiként kötelességünk megválasztani azt a demokratát, aki tiszteletben tartja és előmozdítja az Ön örökségét.

Sokak kedvenc énekese, Barbra Streisand a minap ugyanezen a fórumon úgy nyilatkozott:

„Joe Biden olyan emberként vonul be a történelembe, aki jelentős eredményeket ért el négyéves mandátuma alatt. Hálásnak kell lennünk, amiért kitart a demokráciánk mellett.”

Valódi Hírek