Videóval: Fülsértő röhögésbe kezdett Semjén Zsolt, amikor a nem működő kórházi klímákról kérdezték

A nem működő klíma kapcsán elhangzott kérdésre Semjén kacajjal válaszolt.

Mint már ismert, a nyári hőség kellős közepén romlott el a lift a Péterfy Sándor Utcai Kórházban. Időközben a Szent János Kórházban is problémák adódtak, a klíma romlott el az ortopéd-traumatológiai osztályon, így a beavatkozásokat is el kellett halasztani.

Kapcsolódó: Mi történt? A hőség kellős közepén ütött be a katasztrófa, elhalasztják a műtéteket (+videó)

Mellesleg épp, a nap folyamán, pénteken futott be a hír, miszerint még mindig nem javították meg a Szent János Kórházban két hete elromlott légkondicionálót. Kásler Miklós Tusványoson a minap azt mondta, hogy

ő 30 éve is 50 fokos műtőben műtött, ha életet kellett mentenie.

Kapcsolódó: Döbbenetes a volt miniszter nyilatkozata: Kásler Miklós megalázóan beszélt az orvosokról (+videó)

Megszólalt Semjén Zsolt a nem működő kórházi klímák kapcsán

Az RTL Híradó arról kérdezte a nemzetpolitikáért, egyházpolitikáért is felelős minisztert, hogy a kormányban a legfelsőbb szinteken szóba került-e a kialakult helyzet.

Semjén Zsolt nevetésben tört ki,

ami a téma súlyosságát tekintve visszatetsző. A híradó munkatársa is megjegyezte, hogy ez nagyon fontos ügy.

Semjén szerint az RTL első kérdése, amely arról szólt, hogy Orbán Viktor a tűzszünetért és a világháború elkerüléséért tárgyal, releváns volt. Ezt követően a TISZA Pártról ejtettek pár szót, majd a kórházi állapotokkal kapcsolatos kérdés következett. Szerinte ez így „zavaros” – gondoljon akármire is Orbán embere.

„Amennyiben értelmes kérdése van, szívesen válaszolok”

– fogalmazott Semjén, aki azt kifogásolta, hogy a híradó kérdései között nem volt logikai összefüggés. Ezt követően azt mondta, természetesen fontos, hogy a kórházakban legyen klíma. Mellesleg ő úgy tudja, megjavították a hibás eszközöket.

Szerinte ugyanakkor ha az a kérdés, hogy van világháború, vagy nincs, a kérdések súlya között mégiscsak van különbség.

„És az ifjúkori verseimről nem óhajt kérdezni?”

– szegezte cinikusan a kérdést az RTL munkatársának. Semjén arra próbálta terelni a figyelmet, hogy a háborúban emberek halnak meg, a nem működő klíma azonban nem követelt emberéletet. Ezen a ponton a mikrofon túloldaláról jelezték Orbán Viktor cimborájának, hogy az elhalasztott beavatkozások, kezelések rengeteg ember életét befolyásolják.

Kapcsolódó: Tragédia az egészségügyben: Irdatlan a hőség a Debreceni Gyermekklinikán is, a szülők viszik a ventilátort a kórtermekbe

Semjén Zsolt azonban csak a már jól begyakorolt mondatokat puffogtatta, miközben igyekezett meggyőzni a híradó munkatársát, hogy bizony ő nem tud különbséget tenni a kérdések súlyossága között.

Íme a teátrális kacaj

Kapcsolódó:

Hazudtak Pintérék: Továbbra is afrikai körülmények uralkodnak a János kórházban (+videó)

Valódi Hírek