Tragédia az egészségügyben: Irdatlan a hőség a Debreceni Gyermekklinikán is, a szülők viszik a ventilátort a kórtermekbe

A szülők féltik gyermekeiket, maguk visznek be ventillátort, ám a helyzet így sem javul.

Az elmúlt hetekben folyamatosan dőlnek meg a melegrekordok. Felhívtuk a figyelmet, Hajdú-Bihar vármegyében extrém hőséghelyzet alakult ki. Akkor

Körösszakálon 39,5 Celsius-fokot mértek.

A Debreceni Gyermekklinikán is súlyos helyzet alakult ki – tájékoztatott az RTL. A szülők azonnal cselekedtek és ventillátorokat vittek be az intézménybe, ám a televízió értesülése szerint sajnos ettől sem javult a helyzet. A kis betegek

32 fokban lábadoztak.

Elolvad a hőségben az állami ellátás is

Való igaz, hogy extrém hőség uralja hazánkat az elmúlt hetekben, de az államtól elvárható lenne, hogy az intézményrendszer számára biztosítsa az alapvető működéshez szükséges feltételeket. Így például a kórházak megfelelő hűtését. Ez továbbra sem teljesül, több intézményben is nagyon súlyos problémák és ellátási zavarok keletkeztek, az elmúlt hetekben áldatlan állapotok alakultak ki az egészségügyben.

Nemrég Miskolcon állt le a daganatos betegek sugárkezelése a nagy hőség miatt, most pedig a Debreceni Gyermekklinikáról derült ki, hogy

a szülőknek kellett bevinniük ventillátorokat gyermekeikhez,

olyan elviselhetetlen volt a hőség az intézményben – írta az RTL.

Híradójukban egy, az infektológiai osztályon fekvő kisgyermek édesanyja nyilatkozott arról, hogy ők maguk kellett bevigyenek ventillátorokat a kórtermekbe, mert elviselhetetlen volt a hőség. Így sem ment a hőmérséklet 32 fok alá. Emellett a kórház semmilyen ventillátort vagy árnyékolást nem tudott biztosítani, semmilyen redőny vagy sötétítő nem volt, végül az elkeseredett anyuka a párjával hozatott be a kórházba törülközőket erre a célra.

„Három éjszakát töltöttünk bent, mint egy pokol”

– nyilatkozta az édesanya a csatornának.

Ahogy emlékeztetnek rá, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kórházban

a sugárkezelések szünetelnek, mert tönkrementek a klímaberendezések.

Reményeik szerint kedden újra meg tudják kezdeni a kezeléseket. Szakértők szerint az egészségügy alulfinanszírozottsága az oka annak, hogy vagy egyáltalán nincs klímaberendezés egyes kórházakban, vagy elromlott és nincs pénzük megcsináltatni – zárja tudósítását a televíziós csatorna.

A Szent László Kórházban is 32 fokban feküdtek a gyerekek

Csütörtökön adtunk róla hírt, hogy 32 fokban főnek a beteg gyerekek a Szent László Kórházban, mert elromlott a klíma a transzplantációs osztályon, a steril szobákban.

Az egyik szülő, akinek kislányát jelenleg is a kórházban kezelik, elmondta, 2×2 méteres boxokban 32 Celsius-fokban „főnek a beteg gyerekek”.

A kórház azt állította, a klíma csak szerdán romlott el, amelynek javításával hamarosan végeznek – ígérték. A Magyar Orvosi Kamara (MOK) kiemelte, a hőhullámok miatt valamennyi kórházi osztályt és kórtermet klimatizálni kellene (!).

A Bethesda is adományokat gyűjt klímára, mert nem tudnak műteni a hőségben

Megírtuk, a Bethesda Gyermekkórház nem bírta tovább: a közösségi médiában kért segítséget, hogy műteni tudják a gyerekeket. Az intézményben ugyanis elromlott a műtőben használt speciális klímaberendezés, így a forróságban nem tudják ellátni a beteg gyermekeket.

Valódi Hírek