Megingathatatlanok Iványi Gáborék: Reagáltak Pintérék közleményére a NAV súlyos inkasszói után

Iványi Gábor levelet írt Pintér Sándornak.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) szerint együttműködési és tartozásrendezési szándékuk és „megvalósítható válságköltségvetésük bemutatása” ellenére a Belügyminisztérium a megegyezés helyett „a céltalan rombolásban” látja a megoldást. A MET ezzel a tárca közleményére reagált csütörtök este.

Mint rámutattak, a Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium a MET intézményrendszerének felszámolását, kiszolgáltatott, hátrányos helyzetű ellátottjainak sorsára hagyását választotta.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség az MTI-hez küldött reagálásában emlékeztetett, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) végrehajtást indított és inkasszózta bankszámláikat. A tárca csütörtökön közölte, az állam minden diákról és ellátottról gondoskodik, aki a MET intézményeinek fizetésképtelensége miatt nehéz helyzetbe kerül.

Kapcsolódó: Orbánék ráuszították a kaszást a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségre: Fontos kéréssel fordult hozzánk Iványi Gábor

Iványi Gábor, a MET és az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke a NAV-inkasszók bevezetése után levélben kereste meg Pintér Sándor belügyminisztert. Személyes egyeztetést, illetve határozott döntést kért a helyzetről.

Iványi Gábor a levélben arra hivatkozott, hogy a MET számításokkal igazolta, a folyamatos működést biztosítani tudja, ha hozzájut az állami alapnormatívához. Emellett bemutattak egy részletes tartozásrendezési tervet is. Úgy látják, hogy a minisztérium a további döntéshozatalt a NAV hatáskörébe utalta.

A szervezet bízik abban, hogy az adóhatóság „a gazdasági érdekek és az emberség útját követve pozitív döntést hoz az inkasszók és a végrehajtási eljárások felfüggesztéséről”. Ez lehetőséget biztosítana az állami normatívákhoz való hozzáféréshez, így a folyamatos működés biztosításához, a hiánypótló, államtól átvállalt szociális és pedagógiai munka folytatásához – olvasható a MET közleményében.

Az Iványi Gábor vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség a közösségi oldalán is reagált a történtekre.

Bejegyzésüket változtatás nélkül idéztük

A MET KÖZLEMÉNYE A BELÜGYMINISZTÉRIUM 07. 25-I MTI KÖZLEMÉNYE KAPCSÁN

Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) és az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke a NAV inkasszók bevezetése után a mellékelt levélben kereste meg Dr. Pintér Sándor belügyminisztert, amelyben

személyes egyeztetést és határozott döntést kért a helyzetünkről.

A levélben hivatkozik azokra a tárgyalásokra, ahol számításokkal igazoltuk, hogy a folyamatos működést biztosítani tudjuk, ha hozzájutunk az állami alapnormatívához, és a részletes tartozásrendezési tervünk lehetővé teszi belátható időn belül a teljes adósság visszafizetését.

A levél végén ez a kérdés szerepel:

»Várjuk egyértelmű válaszát: a minisztérium az adósságrendezés ellehetetlenítését, az intézményrendszerünk felszámolását, vagy az állami támogatások biztosításával ezek folyamatos, szabályszerű működését, az újabb tartozások keletkezésének megállítását, és az adósságok ütemezett törlesztését választja.«

A válasz a mi postánkra eddig nem érkezett meg.

Az MTI közlemény alapján úgy látjuk, a Belügyminisztérium intézményrendszerünk felszámolását, kiszolgáltatott, hátrányos helyzetű ellátottjaink sorsára hagyását választotta.

Megrendít minket, hogy egyértelmű együttműködési és tartozásrendezési szándékunk, megvalósítható válságköltségvetésünk bemutatása ellenére a megegyezés helyett a céltalan rombolásban látják a megoldást.

Ezzel az államnak anyagi nyeresége nem származik, az adósság visszafizetésének így semmi esélye. Ezt egy magát kereszténynek, a gyermekvédelmet kiemelten fontosnak nevező kormány részéről csak végtelenül cinikus, szomorú, embertelen, értelmetlen és mélységesen fájdalmas szociális krízist okozó gesztusként tudjuk értelmezni.

A BM a NAV hatáskörébe helyezte a további döntéshozatalt.

Bízunk benne, hogy az adóhatóság a gazdasági érdekek és az emberség útját követve pozitív döntést hoz az inkasszók és a végrehajtási eljárások felfüggesztéséről.

Ez lehetőséget biztosítana számunkra az állami normatívákhoz való hozzáféréshez, így a folyamatos működés biztosításához, a hiánypótló, államtól átvállalt szociális és pedagógiai munkánk folytatásához.

A közlemény a metegyhaz.hu honlapunkon: https://metegyhaz.hu/…/a-met-kozlemenye-a…/

Iványi Gábor Pintér Sándornak írt levele itt olvasható:

https://metegyhaz.hu/…/BM_MET_OKE_idopont-keres…

A Belügyminisztérium MTI közleménye itt olvasható:

https://metegyhaz.hu/…/2024/07/BM-kozlemeny-07.-25.docx

(Fotó: 24.hu)”

(Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség/Hungarian Evangelical Fellowship/Facebook)

Kapcsolódó:

Nincs vége: Rendíthetetlenül üzent Iványi Gábor a NAV súlyos inkasszója után

Valódi Hírek