Nincs vége: Rendíthetetlenül üzent Iványi Gábor a NAV súlyos inkasszója után

Iványi Gábor ismertette a kialakult helyzetet.

Beszámoltunk arról, hogy a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) a múlt héten inkasszóval sújtotta a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, a Wesley János Lelkészképző Főiskola, valamint az Oltalom Karitatív Egyesület bankszámláit. Erről Iványi Gábor számolt be a közösségi oldalán. A lelkész arra kérte a támogatókat, hogy a megszokott számlaszámok helyett ideiglenesen a Szalmaszál a Hajléktalanokért Közhasznú Alapítvány számlaszámán keresztül juttassák el adományaikat.

Kapcsolódó: Orbánék ráuszították a kaszást a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségre: Fontos kéréssel fordult hozzánk Iványi Gábor

Pár napja arról érkezett hír, hogy mindössze félnapi működésre maradt pénze Iványi Gáboréknak.

„Ami most a legfájóbb, az az, hogy emberek szájából veszik ki a kenyeret, a gyógyszert, gyerekek jövőjét teszik reménytelenné, bizonyos emberek sorsával játszanak”

– fogalmazott a lelkész.

Immár 1,5 milliárd forinthoz közelít az összeg, amelyet elvontak tőlük. A fennmaradó tartozás körülbelül 2 milliárd forintra rúg – részletezte a szeretlekmagyarorszag.hu, miután beszéltek Iványi Gáborral.

„Természetesen mi is készítünk számításokat, arról is, hogy mi mennyivel tartozunk, és arról is, hogy a magyar állam mennyivel tartozik nekünk. Álláspontunk szerint az utóbbi továbbra is a többszöröse az előbbinek, de ők ezt nem ismerik el”

– fogalmazott a lelkész, aki úgy látja,

előbb-utóbb sikerül majd érvényesíteniük az állam felé támasztott jogos igényeiket.

Mint mondta, az elmúlt napokban 20 millió forintnyi adomány érkezett hozzájuk, a megmaradt 600 dolgozójuk így 25 ezer forintos fizetést kapott. Emellett a hónap elején minden alkalmazottjuk kapott 65 ezer forintot. Ez azt jelenti, hogy a hónapban 90 ezer forintból kellett gazdálkodniuk az érintetteknek.

Iványi Gáborék igyekeztek mindenben együttműködni, a NAV mégis inkasszóval sújtotta őket

Megjegyezte, ők mindenben együttműködtek, a fizetési szándékukat is kinyilvánították, tervet készítettek, amelyben levezették, hogy 5 éven belül minden intézményük adósságát rendezni tudják. A NAV mindennek ellenére inkasszóval sújtotta őket.

„Ennyit arról, mennyire tisztességes az ellenfél. Ez engem persze nem lep meg, de egyáltalán nem örülök annak, hogy nem lep meg, mert egy ilyen eljáráson 2024-ben Európában, a keresztény Magyarországon igenis meg kéne lepődnöm.

Hol van ebből az emberség azok részéről, akik magukat kereszténynek nevezik?”

– fogalmazott Iványi a hírportálnak. Hozzátette,

a jövőjük jelen pillanatban a támogatóktól függ.

Mint rámutatott, az intézményeikbe járó gyermekek között akadnak olyanok, akik péntektől hétfőig nem esznek.

„Közben némelyek jachton és magángépeken kacskaringóznak az üdülési céljaik felé, a mi kezünkből pedig a maradékot is kicsavarják”

– fűzte hozzá a lelkész, hangsúlyozva, hogy

nem fognak csendben tűrni.

„Csak akkor hallgatunk majd el, ha az életünket is elveszik, szóval ne reménykedjenek abban, hogy a mostani lépésük után befogjuk a szánkat”

– szögezte le.

Valódi Hírek