Nevettél már ma? Ilyen kínosan magyarázkodik Lázár János a Volánbusz megszüntetéséről

Lázár János reagált a Volánbusz januári megszűnésére.

Az építési és közlekedési miniszter, Lázár János a közösségi médiában fejtette ki, mit gondol a MÁV-Start és a Volánbusz egyesítéséről, illetve az új mamutcégről.

Megszűnik a Volánbusz, egybeolvad a MÁV-Starttal, Lázár János szerint ez fejlődés

Beszámoltunk arról, hogy Lázár János döntött: januárban összeolvad a MÁV és a Volánbusz, utóbbi önálló cégként megszűnik működni.

Lázár János Facebook-bejegyzését változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„Olvasom itt-ott, hogy a régi volános világ temeti a céget.

Pedig csak rendet teszünk!

Az integrációs folyamat nem most, hanem 10 éve kezdődött, a Volánbusznak a MÁV-ba történő beolvasztásával csak pont kerül a végére. A hatékony és fenntartható működéshez egyetlen nagy, integrált nemzeti közlekedési vállalatra van szükség, ami a magyar vasúttársaság bázisán épül fel.

Egységes tarifarendszer és menetrend, kisebb, de hatékonyabb vezetés, a felesleges párhuzamosságok fenntartása helyett összehangolt közlekedési szolgáltatások.

Ennek megteremtéséről szól a vármegye- és országbérletekre épülő új tarifarendszer, a fővárosi agglomerációs megállapodás és a cégcsoport integrációs folyamatának lezárása.

Egy a cég, egy a szolgáltatás és három a márkanév: MÁV, Volán és HÉV. A többi csak az eddigi átláthatatlan cégstruktúrán élősködő kisebb-nagyobb erőcsoportok utóvédharca.”

(Lázár János/Facebook)

Valódi Hírek