Ez már a vég: A gyermekkórház a Facebookon gyűjt adományokat klímára, mert nem tudnak műteni a hőségben

Klímára gyűjt adományokat a Bethesda gyermekkórház.

A Bethesda Gyermekkórház nem bírta tovább: a közösségi médiában kért segítséget, hogy műteni tudják a gyerekeket. Az intézményben ugyanis elromlott a műtőben használt speciális klímaberendezés, így a forróságban nem tudják ellátni a beteg gyermekeket.

Nem a Bethesda az egyetlen bajba került kórház

A budapesti Bethesda Gyermekkórház fül-orr-gégészeti műtőjének speciális klímaberendezése romlott el. Kánikulában pedig nem lehet műtétet végezni, arra

17–20 Celsius-fok az ideális hőmérséklet.

A műtőkben pedig speciális berendezéseket használnak, amelyek sokkal drágábbak az otthoni használatra tervezetteknél.

Beszámoltunk arról, hogy meghibásodott a klíma a Szent László Kórház transzplantációs osztályán, a steril szobákban. Az esetre egy szülő hívta fel a figyelmet, akinek kislányát jelenleg is a kórházban kezelik. Elmondása szerint a 2×2 méteres boxokban 32 Celsius-fokban „főnek a beteg gyerekek”.

A kórház állítása szerint a klíma csak szerdán romlott el, amelynek javításával hamarosan végeznek – ígérték. Mint ismert, hasonló problémákkkal küzdenek számos más kórházban is, sok intézményben pedig egyáltalán nincs is légkondicionálás.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) kiemelte, a hőhullámok miatt valamennyi kórházi osztályt és kórtermet klimatizálni kellene (!).

(Bethesda Gyermekkórház / Facebook)

Valódi Hírek