Na, most van baj: Gattyánék szinte minden embert kivágtak a nagy magyarországi üzemükből

A Teqball Kft. Gattyán György érdekeltségébe tartozik.

Szinte az összes alkalmazottnak búcsút intett a Teqball Kft. biatorbágyi gyára – értesült róla a minap a Telex, megjegyezve, hogy

az üzem Gattyán György érdekeltségébe tartozik,

a labdarúgás és az asztalitenisz elemeit ötvöző sportág felszereléseit gyártja. Mint részletezték, összesen 40 dolgozóról van szó.

A vállalkozóról – és egyben pártalapítóról – épp a múlt hónapban írtunk, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) magyarázkodni kezdett annak milliárdos adócsalása kapcsán. Gattyán 19,4 milliárd forintos adócsalási ügyét 2021-ben a magyar politika legfelsőbb szintjén sikálták el. Az információk szerint három, rendkívül jó politikai kapcsolatokkal rendelkező külső szereplő avatkozott be az ügybe, közülük ketten széles körben ismertek.

Kapcsolódó: Kirobbant a botrány: Közismert személyek sikálták el Gattyán György milliárdos adócsalási ügyét

A Telex friss cikke szerint a szóban forgó cég tulajdonosa a luxemburgi Teqball Holding S.á.r.l. Annak végső tulajdonosai Huszár Viktor és a sportot feltaláló Borsányi Gábor voltak Gattyán György – a Docler Holdingon keresztül – mellett.

A cég egyik alapítója mellesleg szintén Huszár Viktor, aki a Gattyán érdekeltségébe tartozó Megoldás Mozgalom elnöke volt. Huszár a választások után mondott le – emlékeztetett a hírportál.

A vállalkozás megerősítette, hogy a biatorbágyi üzemből elküldték az alkalmazottakat. A cég közleményét Nemes Tamás, a Docler Holding kommunikációs vezetője osztotta meg a lap munkatársaival.

Íme a Gattyán nevéhez köthető Teqball Kft. közleménye:

„A Teqball Kft. menedzsmentje áttekintve a jelenlegi gazdasági és piaci lehetőségeket úgy döntött, hogy tovább erősíti a cég és a sportág nemzetközi terjeszkedését.

A 156 országban nemzeti szövetséggel rendelkező FITEQ elsősorban az amerikai és az ázsiai piacra, a sportág külföldi népszerűsítésére fókuszál a jövőben.

A nemzetközi terjeszkedés, az új piacokra való fókuszálás hatással van a Teqball egyik magyarországi, biatorbágyi telephelyére is.

Az asztalok gyártásának helyet adó telephely továbbra is a cég része marad, de az átszervezések, a gyártási folyamatok optimalizálása miatt a Kft. több, mint 40 dolgozójától megválik.

A csoportos létszámcsökkentésről

– a jogszabályi előírásoknak megfelelően – a cég értesítette már a kollégáit illetve az illetékes munkaügyi központot is”

– fogalmaztak a közleményben. A hírportál mellesleg úgy tudja, lehetséges, hogy a jövőben bérgyártásba kezd az üzem, ám a cég nem erősítette meg, pontosan mi a tervük. Az ügyet ismerő források szerint a teqball-asztalok gyártása, értékesítése hónapok óta áll, a társaság sokat adományozott a készleteiből az elmúlt időszakban. A portál úgy értesült, hogy a cég két USA-beli raktárából egyet bezár.

A Teqball Kft. az utóbbi években veszteségesen működött. A Népszava januárban arról írt, hogy a cég

jelentős mértékű magyar és uniós költségvetési támogatásban részesült.

Az üzem egyik elküldött dolgozója szerint korábban abban reménykedtek, hogy olimpiai sportág lesz a teqball. Mint mondta, az elmúlt hónapokban sejthető volt, hogy gondok vannak.

Kapcsolódó:

Súlyos dolgok derültek ki Gattyán György kamupártjáról: Óriási pénzeket akasztott le a „mozgalma”

Valódi Hírek