Mi történik? Megszólalt a TEK Orbán Viktor védelméről a Robert Fico elleni merénylet után

Orbán Viktor védelmének szigorításáról adott tájékoztatást a TEK.

„A TEK teszi a dolgát, az ilyenkor szokásos protokoll szerint jár el. A miniszterelnök biztosításával kapcsolatban információt nem adunk ki”

– fogalmazott a Terrorelhárítási Központ a Magyar Hang megkeresésére azzal kapcsolatban, hogy tervezik-e Orbán Viktor védelmének szigorítását, és amennyiben igen, mikortól.

Mi történt május 15-én?

Lövések dördültek el a nyitrabányai kultúrháznál május 15-én, szerdán, amikor Robert Fico, Szlovákia miniszterelnöke az emberek közé ment a helyi rendezvényen.

Kapcsolódó: Videó érkezett a szlovák miniszterelnök elleni merénylet helyszínéről

A politikust azonnal kórházba szállították. Állapota stabil, de továbbra is súlyos Robert Kaliňák szlovák védelmi miniszter szerint. A kormányfő 5 órán át tartó életmentő operáción esett át.

A kórház igazgatóhelyettese szerint a miniszterelnököt 2 orvosi csapat műtötte, és ő továbbra is az intenzív osztályon fekszik. Amennyiben a szlovák miniszterelnök sérülései miatt hosszabb kezelésre szorulna, a vonatkozó szabályozás szerint feladatai ellátását a 4 miniszterelnök-helyettes egyike venné át. A szlovák sajtó Kaliňákot tartja a legesélyesebbnek.

Eszméleténél van

A friss hírek szerint Robert Fico eszméleténél van, sőt, azt is elárulta Peter Pellegrininek, hogy mire emlékszik a szerdai napból.

Kapcsolódó: Kiderült, mire emlékszik az életmentő műtéten átesett Robert Fico

Mellesleg egy lapunk birtokába jutott e-mail szerint idehaza az Országgyűlés Hivatala a parlamenti képviselőket egy új értesítőrendszer tesztelésére kéri.

„Az Országgyűlés Hivatala szöveges értesítőrendszer üzembe helyezését tervezi, amelynek keretében a veszélyhelyzetekről, illetve azok fennállása esetén követendő teendőkről, továbbá egyes közérdekre számot tartó eseményekről rövid üzenetben (sms) tájékoztatja a hivatali telefonszámmal rendelkezőket”

– áll a hivatal által küldött levélben.

Kapcsolódó:

Ez gyors volt! Egy nappal a Fico elleni merénylet után veszélyhelyzetre készülnek Orbánék

Rendkívüli: Megszólalt a Robert Fico elleni merényletről Orbán Viktor a rádióban, és nagyon furcsákat mondott (+videó)

Valódi Hírek