Újabb fontos részlet derült ki a Trump elleni merényletről

Közvetlenül a merénylet előtt Trump elfordította a fejét. Ez volt az oka.

Ahogy beszámoltunk róla, a Pennsylvania állambeli Butler településen tartott választási nagygyűlést Donald Trump amerikai elnökjelölt, akire a

beszéde hatodik percében rálőttek.

Trump a tompa lövéshangok után a füléhez kapott, majd az emelvény mögé bukott, ezután a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei vették körbe. A volt elnököt ezt követően lekísérték a színpadról, és konvoja elhagyta a helyszínt. A volt elnököt a jobb fülén találták el.

A merénylőt a titkosszolgálat emberei lőtték le. Rajta kívül egy ártatlan ember is meghalt, ketten pedig megsérültek.

Trump árulta el a merénylet újabb részleteit

Az elnökjelölt élete múlhatott azon, hogy a beszéde közben elfordította a fejét azért, hogy egy statisztikai táblázatra pillantson. Abban a legfrissebb bevándorlási adatok szerepeltek.

Ha nem mutattam volna arra a táblázatra és nem fordítottam volna el a fejemet,

a golyó a fejemet találta volna el”.

– nyilatkozta az exelnök a New York Postnak Ronny Jackson texasi képviselőre hivatkozva, aki korábban Trump orvosa volt. Ő mesélte el, hogy Trump szerint a határőrség statisztikája mentette meg az életét.

Azonnal tudtam, hogy valami nincs rendben, mert egy süvítő hangot hallottam, majd éreztem, ahogy a golyó átszakítja a bőrt

– írta Trump szombaton a saját céljaira létrehozott Truth Social oldalon.

A New York Postnak pedig azt nyilatkozta:

Nem itt kellene lennem, halottnak kellene lennem

Az FBI szerint nem volt mentális betegsége a merénylőnek

Megírtuk, a Donald Trump elleni merényletet elkövető férfi egyedül cselekedett, és egyelőre nem találják nyomát annak, hogy valamilyen mentális betegségben szenvedett volna vagy bármilyen ideológiát követett volna – nyilatkozta vasárnap Christopher Wray, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója.

Az MTI közlése szerint az FBI vezetője hangsúlyozta: a nyomozás még kezdeti szakaszban van. Mint mondta, fő prioritásuk, hogy feltárják a 20 éves elkövető indítékát. Mindeddig a közösségimédia-oldalain sem találták nyomát fenyegető írásoknak vagy bejegyzéseknek – tudatta.

Christopher Wray megerősítette: a támadó félautomata lőfegyvert használt, amelyet az apja vásárolt legálisan. Az autójában gyanús szerkezetet találtak, amelyet laboratóriumban fognak megvizsgálni – tette hozzá.

Gyilkossági kísérlet miatt is vizsgálatot folytatnak

Felhívta a figyelmet arra, hogy az online térben máris fokozódtak az er*szakos cselekményekkel kapcsolatos fenyegetések a Trump elleni szombati merényletkísérlet óta. Közölte: az ügyben

mind gyilkossági kísérlet, mind pedig belső terr0rizmus címén vizsgálatot folytatnak.

Az FBI nagy erőket összpontosít arra, hogy felderítsen minden esetleges fenyegetést, amely a hétfőn kezdődő republikánus nemzeti konvenciót érintheti

– emelte ki.

Valódi Hírek