Fordulat: Súlyos részleteket árult el az FBI a Donald Trump elleni merénylet ügyében

Az FBI meglepő információkat hozott nyilvánosságra Donald Trump merénylőjéről.

Az FBI szerint nem volt mentális betegsége a merénylőnek

A Donald Trump elleni merényletet elkövető férfi egyedül cselekedett, és egyelőre nem találják nyomát annak, hogy valamilyen mentális betegségben szenvedett volna vagy bármilyen ideológiát követett volna – nyilatkozta vasárnap Christopher Wray, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója.

Kezdeti szakaszban tart a nyomozás

Az MTI közlése szerint az FBI vezetője hangsúlyozta: a nyomozás még kezdeti szakaszban van. Mint mondta, fő prioritásuk, hogy feltárják a 20 éves elkövető indítékát. Mindeddig a közösségimédia-oldalain sem találták nyomát fenyegető írásoknak vagy bejegyzéseknek – tudatta.

Christopher Wray megerősítette: a támadó egy félautomata lőfegyvert használt, amelyet az apja vásárolt legálisan. Az autójában gyanús szerkezetet találtak, amelyet laboratóriumban fognak megvizsgálni – tette hozzá.

Gyilkossági kísérlet miatt is vizsgálatot folytatnak

Felhívta a figyelmet arra, hogy az online térben máris fokozódtak az er*szakcselekményekkel kapcsolatos fenyegetések a Trump elleni szombati merényletkísérlet óta.

Közölte: az ügyben

mind gyilkossági kísérlet, mind pedig belső terr0rizmus címén vizsgálatot folytatnak.

„Az FBI nagy erőket összpontosít arra, hogy felderítsen minden esetleges fenyegetést, amely a hétfőn kezdődő republikánus nemzeti konvenciót érintheti”

– emelte ki.

Mint ismert, a Pennsylvania állambeli Butler településen tartott választási nagygyűlést Donald Trump amerikai elnökjelölt, akire beszédének hatodik percében rálőttek. Trump a tompa lövéshangok után a füléhez kapott, majd az emelvény mögé bukott, ezután a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei vették körbe. A volt elnököt ezt követően lekísérték a színpadról, és konvoja elhagyta a helyszínt.

Kapcsolódó:

Rettenetes dolog derült ki a Donald Trump elleni merénylőről: Egy bűnügyi nyomozó is megerősítette az értesülést

Megdöbbentő fotó kering az interneten: Így suhant el egy golyó Trump feje mellett

Felvételen hallatszik, miről beszélt Trump a testőreivel a lövöldözés közben

Valódi Hírek