Rettenetes dolog derült ki a Donald Trump elleni merénylőről: Egy bűnügyi nyomozó is megerősítette az értesülést

A Donald Trump elleni merénylő még súlyosabb dologra készült.

Robbanószerkezetet talált a rendőrség a Donald Trump elleni merénylő, Thomas Matthew Crooks autójában

értesült a Wall Street Journal. A férfit még a gyilk0ssági kísérlet helyszínén, Trump Pennsylvania állambeli kampányrendezvényén lelőtték az eseményt biztosító mesterlövé$zek.

A CBS nevű hírcsatorna mindössze annyit közölt, hogy „gyanús eszközöket” találtak a férfi kocsijában, a helyszínen tartózkodó bűnügyi nyomozó azonban egyértelműen megnevezte a robbanószerkezetet. A hatóságok egyébként több gyanús csomag jelenlétéről is értesültek civilek bejelentései alapján. A merénylet helyszínén túl végül a támadó lakását is átvizsgálták a nyomozók, és

onnan szintén r0bbanóanyagok kerültek elő.

A lap tudomása szerint a támadó egy AR-15-ös típusú gépfegyv€rrel lőtt rá az elnökre. A fegyv€r az amerikai hadseregben használt M16-os eszköz civilek számára elérhető változata. Az Amerikai Egyesült Államokban a fegyvertartás alkotmányban foglalt jog – egyes államokban bármiféle korlátozás nélkül – és nem ritkán történnek fegyveres mészárlások, ráadásul sokszor középiskolákban.

A Republikánus Párt keménymagja ragaszkodik a fegyvertartás alkotmányos jogához. Kérdés, hogy mennyi hasonló esetnek kell még ahhoz történnie, hogy ez megváltozzon.

(Wall Street Journal/rtl.hu/Nyugati Fény)

Valódi Hírek