DK: Legalább a másfélszeresére kell emelni a pedagógusbéreket, hogy megelőzzük az oktatás összeomlását

A DK a béremelés kapcsán adott ki közleményt.

Már most 16 ezer pedagógus hiányzik az állami oktatásból az Magyar Nemzeti Bank (MNB) elemzése szerint. Ráadásul a következő években sokkal többen mennek nyugdíjba, mint amennyi pályakezdő pedagógus kerül ki az egyetemekről – mutatott rá Barkóczi Balázs lapunkhoz is eljuttatott friss közleményében.

Mint hangsúlyozta, a Demokratikus Koalíció szerint csak európai szintű bérekkel lehet a pedagógusi pályára vonzani a fiatalokat, és a pályán tartani a jelenleg dolgozó tanárokat.

A béremelés és a munkaterhek csökkentésére hívja fel a figyelmet a DK

„Szociáldemokrata pártként ezért szorgalmazzuk már régóta a pedagógusbérek minimum 50 százalékos emelését, a pedagógusok munkaterheinek csökkentését és a tanári pálya nagyobb megbecsülését”

– emelte ki a DK szóvivője.

Megjegyezte, az Orbán-kormány hagyja kivéɹezni az állami iskolákat, hiszen a milliárdos elit gyermekeinek a drága magánintézményekben biztosítják az oktatást. Ezt a Demokratikus Koalíció, Magyarország egyetlen szociáldemokrata pártja nem fogja tétlenül nézni – szögezte le a párt országgyűlési képviselője.

„Maradunk szociáldemokraták és európai magyarok, akik a milliárdos elitet és a külföldi nagyvállalatokat kiszolgáló Orbán-kormány ellen küzdenek”

– fogalmazott Barkóczi Balázs.

Kapcsolódó:

Lesújtó hírt kaptak a kirúgott karinthys pedagógusok: Egészen megdöbbentő a bíróság döntése

Valódi Hírek