Ebből irdatlan botrány fog kerekedni: Orbánék őrült titkolózása ellenére kibukott valami roppant súlyos

Orbán Viktorék a jelek szerint a hazai korrupció kapcsán sem akartak túl sokat elárulni, így a radírt hívták segítségül.

Publikálás előtt minden árulkodó részt eltüntettek

a kormány Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia (NFFK) elnevezésű dokumentumából. Az azt taglalja, mit gondol a miniszterelnök és a hozzá legközelebb állók köre hazánk helyzetéről, jövőjéről.

A Népszava betekintést nyerhetett az eredeti verzióba, szerencséjük volt összehasonlítani azzal az irománnyal, amely már egészen más, sokkal pozitívabb képet fest hazánkról. Mellesleg nem meglepő, hogy Orbán Viktorék mézes-mázas összképet akarnak mutatni, a szaktárcák és az azok által felkért szakértők azonban a jelek szerint nem azt vetették papírra, amit a kormányfő is szívesen olvasott volna.

A lap részletezése szerint a szerzők olyan közcélokat is azonosítottak, amelyek megvalósítása elemi nemzeti érdek lenne. Ilyen például a 18 éves tankötelezettség visszaállítása, a nem hagyományos családformákban élők diszkriminációjának felszámolása. Ezekről a kormány, élén Orbán Viktorral hallani sem akar. Pedig milyen szépeket mondtak róla az ifjú rajongói.

Épp a minap futott be egy videó arról, ahogy a Fidelitas tagjai megmagyarázzák, legalábbis megpróbálták megindokolni, miért támogatják a miniszterelnököt. A videóból annyi derült ki, hogy a csok jó, mint ahogy a babaváró és a 25 év alattiak szja-mentessége is. Ugyanakkor a Fidelitas tagjai is megfogalmaztak néhány érdekes gondolatot, például utaltak arra, hogy ideje lenne teret engedni a fiatal nemzedéknek, akik talán tudnának csiszolni a mostani helyzeten.

Kapcsolódó: Videóval: Váratlan helyről pörköltek oda Orbán Viktornak

Vajon hány ceruzát fogyasztottak el?

A lap kifejtette, az illetékesek minden olyan elemet kisatíroztak – volt bőven feladatuk –,

ahol a korrupciós esetek felderítéséről van szó.

A kormány csupán megelőzéssel kíván küzdeni a korrupció ellen, ez pedig két dolgot jelenthet. Vagy azt hiszik, hogy Magyarországon még nincs korrupció – ezt az értelmezést a későbbi szövegrészek kizárják –, vagy azt gondolják, hogy aki már korrupt, az valamiért javíthatatlan, nekik tehát csak a megelőzésre van lehetőségük.

A korrupció mellett a dokumentum eredeti változatában olyan súlyos problémákra hívták fel a figyelmet, amelyek érintik a magyar egészségügyet, az oktatást, a gazdaságot, a háztartások jövedelmét, fogyasztását. Kár, hogy a kormány a problémák oroszlánrészéről nem akar kommunikálni, sőt, tudomást sem vesznek róluk.

A hazai korrupcióról

Május végén jelent meg az Európa Tanács mellett működő szakmai testület, a Korrupció Elleni Államok Csoportjának (GRECO) éves jelentése, amelyben a korrupció megelőzése és a feddhetetlenség ösztönzése került a középpontba.

A testület azt vizsgálta, hogy milyen előrehaladás tapasztalható az említett két területen a közösség tagállamaiban. Marin Mrčela, a GRECO elnöke a jelentést bemutató sajtótájékoztatóján megosztotta, hogy Magyarországon 18 ajánlás részleges végrehajtása ellenére sincs igazi előrelépés a parlamenti képviselők integritásával összefüggő elvárások teljesítésében. Mrčela jelezte, hogy hazánkban „sok még a javítanivaló„.

A jelentés részleteiről ITT írtunk részletesen ⬇️

Ezt nem fogják reklámozni Orbánék: Befutott a siralmas bizonyítványuk, megjelent a korrupcióról szóló friss jelentés

Valódi Hírek