Deutsch Tamás nagyon megrémült: Azonnal riadót fújt Orbán embere, miután kicsúszott a kezükből az irányítás

Deutsch Tamás szerint nekik kell megmenteni az európai gazdaságot.

„Háborúpárti együttműködés jött létre a baloldalivá vált Európai Néppárt, a szocialisták és a liberálisok között” – hangoztatta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője az EP-választások utáni fejleményekről szólva a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Zajlik a hatalmi manipuláció?

A politikus – miután némi fáziskéséssel elismételte Orbán Viktor megállapítását – a műsorban arról beszélt, hogy hatalmi „manipuláció zajlik az európai politikában, ami megváltoztatja az európai polgárok választáson kinyilvánított akaratát”.

Az MTI közlése szerint emlékeztetett arra, hogy az Európai Parlamentben a június 9-i választás után több mint 20 százalékkal nőtt a szuverenista, jobboldali, konzervatív képviselők száma.

„Egyértelmű, hogy a jobboldali, szuverenista, nemzeti elkötelezettségű, hazafias pártok lettek összességében győztesei az EP-választásnak”

– értékelt.

Deutsch Tamás úgy fogalmazott: az EP-ben olyan politikai-hatalmi együttműködés jött létre, amely nem azt a célt szolgálja, hogy a parlamentben a tisztségek elosztása tükrözze a választópolgárok akaratát, politikai nézeteit, hanem azt, hogy a „leszerepelt, az elmúlt öt évben az EU-t minden korábbinál súlyosabb válságba sodró, brüsszeli bürokrácia minden eszközzel meg tudja tartani a hatalmát”.

Azt mondta: ezzel az európai választópolgárok tízmillióinak akaratát változtatják meg. A választók nem baloldali, hanem jobboldali többségre, nem globalista, hanem szuverenista erőkre, nem háború-, hanem békepárti európai képviselőkre adták le a szavazatukat.

„Ez az együttműködés átírja a választások eredményét”

– hőbörgött az állami rádióban Deutsch.

Deutsch Tamás úgy véli, az EU hadüzenetet indított a demokrácia ellen

Arra a felvetésre, hogy ha ez a koalíció létrejön, akkor a választás a „választók leváltásával” végződött, úgy vélekedett: szerinte évtizedek óta ez az európai fősodorhoz tartozó baloldali, balliberális erők gyakorlata. Úgy gondolják, a választópolgár akaratnyilvánítása csak egy eszköz; azok után, hogy „ellopják” a jobboldalra, a szuverenista erőkre, a békepárti politikára szavazó emberek bizalmát, átviszik a globalista baloldalra, az illegális migrációt pártolók oldalára – magyarázta.

„Ami az európai politikában folyik, az a demokrácia alapintézményei elleni hadüzenet”

– jelentette ki.

Szerinte nincsen fontosabb a hatalom megtartásánál

Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök újrajelölésével kapcsolatban azt mondta: az Európai Néppártnak, a szocialistáknak és a liberálisoknak szűk többségük van, ezért „nem venne mérget” arra, hogy meglesz von der Leyen megválasztásához a kellő számú szavazat.

Az EP-képviselő azt is mondta: szerinte az európai bürokrácia működése a 2019-ben tapasztalt gondokat az EU minden területén súlyos válsággá növelte. Hozzáfűzte: a háború kérdésére a szankciókkal elhibázott választ adott, amellyel „lábon lőtte az európai gazdaságot, elszabadult a háborús infláció, nőttek az energiaárak, és a Covid-járvánnyal kapcsolatban is elhibázott döntéseket hoztak” – sorolta fel – önálló gondolatok hiányában – főnöke téveszméit Deutsch.

„Ma úgy tűnik, hogy az európai politikában

a hatalom megtartásánál nincsen fontosabb,

bármennyire is érintett az újrajelölt Ursula von der Leyen az EU történetének egyik legsúlyosabb korrupciós ügyében”

– mesélte a kormánypárti politikus.

Mire számíthat Magyarország?

Sokadszorra is elismételte: a néppárt, a szocialisták és a liberálisok együttműködése „háborúpárti”. A választók az EP-választáson azt akarták, hogy az európai politika békepárti politikává váljon, és ezt felülírja ez a háborúpárti koalíció – ismételte.

Arra a kérdésre, „mennyire lesznek együttműködőek a tagállamok Magyarország július 1-jén kezdődő soros EU-elnökségének idején”, megjósolta:

„kettősség fogja jellemezni az előttünk álló hat hónapot”.

„Egyrészt várható nagyon hangos »vonyítás, lármázás« politikai, ideológiai okokból Magyarországot gyalázó megnyilatkozásokkal, és ennek lehet, hogy az egyik kitüntetett helye az Európai Parlament lesz”

– mondta, hozzátéve: ugyanakkor a dolgok érdemét tekintve a magyar elnökségnek 26 tagállam által konszenzusosan támogatott programja van, amely a 2011-es első magyar elnökség programjához hasonlóan „jól előkészített és magas színvonalú” – vélte.

„Partnereink várakozása az, hogy nem egyszerűen csak jól menedzseltek lesznek az ügyek, hanem sok lényeges kérdésben lendületet adó, új kezdeményezések is megfogalmazódhatnak,

amelyek rövid távon az EU működését érintő válságok megoldására adhatnak lehetőséget”

– fogalmazott kellő magabiztossággal a politikus.

Deutsch nagyon aggódik Európa gazdaságáért

Ezek közül Deutsch Tamás hármat emelt ki: elsőként a versenyképességi paktumot, amelynek megalkotására törekszik a magyar soros elnökség. Úgy véli, „ezen a téren

az európai gazdaság a világ nagy gazdasági térségeivel összevetve súlyosan leszakadt.

„Radikális fordulat, felzárkózás kell, mert enélkül európai munkahelyek százezrei szűnhetnek meg, az európai gazdaság teljesítménye még inkább vékonyodik, ami negatívan érinti a polgárok mindennapi életminőségét”

– részletezte a gazdasági folyamatokhoz is értő politikus.

A másodikként említette, hogy demográfiai fordulatra van szükség Európában.

Kapcsolódó: Sokkoló számok érkeztek: Elindult a roham, rekordot döntött a kivándorlási hullám

„Nem lehet az unió tagállamai csökkenő népességének kérdésére az egyetlen lehetséges válasz az, hogy azt

az EU-n kívülről érkező, döntően illegális bevándorlókkal akarják pótolni”

– magyarázta.

A harmadik – folytatta –, hogy Európában jó gyakorlatok vannak az illegális migráció megfékezésére, és alkalmazni kell ezeket – szerinte.

„Ide tartozik mindaz, amit Magyarország az illegális migráció megállítására egy évtizede tesz, és ezt nem támadni kell Brüsszelből, hanem elterjeszteni”

– mondta.

Deutsch Tamás arra nem tért ki, hogy miért Európa versenyképességével van elfoglalva, amikor a napokban előzte meg Bulgária Magyarországot a fogyasztás tekintetében, így hazánk ebben is az utolsó helyre került az EU-ban. A bevándorlással kapcsolatban pedig szintén nem tett említést az Orbán-kormány által Magyarországra telepített vendégmunkásokról. Így arra sem tért ki, vajon mire alapozza azt az állítását, hogy a magyar elnökség az „EU működését érintő válságok megoldására adhat lehetőséget”.

Kapcsolódó:

Most érkezett: Eltakarítanák Orbánt az EU-ból, kártyavárként dőlhet össze a kormányfő terve

Döntött az Európai Bizottság: Minden pénzt eltapsoltak Orbánék, jön az újabb eljárás Magyarország ellen

Kritikus a helyzet: Jön az új letelepedési program, bevándorlóországot csinálnak Orbánék Magyarországból

Valódi Hírek